Napisano 2 Marzec 200421 l Czy ktoś wie jak najprościejk zrobić rzut witok obiektu, z widocznymi jedynie krawędziami. Tak aby ukryte były równierz krawędzie niewidoczne oraz linie siatki. Przegrzebałem materiały i nic nie mogę wykombinować...
Napisano 2 Marzec 200421 l Cos takiego? Z samymi krawedziami bedzie M:100 dla Ink`n`Paint w Composite
Napisano 2 Marzec 200421 l O coś takiego chodziło, tyle całkowicie bez cieni. To ma słuzyć jako rysunek techniczny w rzucie aksonometrycznym. Czarne linie krawędzi na białym tle, materiał ma być jakby nie widzialny. Cosik jak na rysunku, tylko że np domek jest okrągły a tach półkolisty.
Napisano 2 Marzec 200421 l No to tak jak napisalem, z samymi krawedziami bedzie M:100 dla Ink`n`Paint w Composite (tam, gdzie teraz jest M:35). Jezeli pojawia sie jakies cienie, to zmien Paint Level materialu Ink n Paint na 1.
Napisano 3 Marzec 200421 l Niestety, nie mam w bibliotece tego materiału: Ink`n`Paint , skąd go wziąć, jest w jakimś pluginie czy można go dostać indywidualnie??
Napisano 3 Marzec 200421 l Ink`n`Paint - ten materiał jest w wersji 3ds max 5. Jesli uzywasz \"czworki\" to powinienes skorzystac z dodatkowych pluginow typu TOON. Ja uzywam Toon\'a dostarczanego z finalRenderem S-0, jest bardzo prymitywny, ale techniczne kreski wychodza bardzo dobrze, nie ma takich wpadek jak np. na twoim widoku gdzie polac dachu \"wtapia\" sie w sciane - tutaj przenikania sa zawsze zaznaczane stosowna kreska... oczywiscie trzeba uzywac materialow typu finalRender, sam programik jest dodawany jako RenderFX ---> fRender Illustrator. Jedyny problem - zainstalowac finalRender\'a. Istnieje tez nowsza - zaawansowana - samodzielna wersja o nazwie finalToon, niestety nie mialem okazji jej uzytkowac. pozdr
Napisano 3 Marzec 200421 l \"Ink`n`Paint - ten materiał jest w wersji 3ds max 5\" Ups, faktycznie. ;P Przepraszam za wprowadzenie w blad.