Orzech102938 Napisano 10 Grudzień 2008 Share Napisano 10 Grudzień 2008 Witam. Mam pewien problem gdyż chcę aby jedna z trzech kości się rozciągała. Znalazłem coś takiego w Bone Tools funkcję Freeze Length i ją odznaczyłem. Niby działa jak poruszę za kość która jest niżej w hierarchii, ale jak nałoże IK Solvers to już nie działa. W jaki sposób mogę to zrobić. Prosze o pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr Pank Napisano 17 Grudzień 2008 Share Napisano 17 Grudzień 2008 Wytłumaczę ci jak rozciągać kość, dalej powinieneś sie domyślić jak to zrobić z trzema kośćmi Utwórz jedną kość, a potem Dummy,to ten zielony kwadracik (Helpers/Dummy) tak jak na obrazku potem zaznacz wierzchołek kości i wybierz Position Constraint następnie zaznacz Dummy dalej zaznacz dużą kość i wybierz LookAt Constraint następnie wybierz Dummy teraz tylko wystarcz poruszać zielonym kwadracikiem (Dummy) jak nie będziesz jeszcze wiedział jak zrobić aby trzecia kość sie rozciągała a reszta poruszała sie normalnie to daj znać to ci wytłumaczę będzie trochę więcej pisania ale jakoś to wytrzymam :D pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi