Napisano 10 Grudzień 200816 l Witam. Mam pewien problem gdyż chcę aby jedna z trzech kości się rozciągała. Znalazłem coś takiego w Bone Tools funkcję Freeze Length i ją odznaczyłem. Niby działa jak poruszę za kość która jest niżej w hierarchii, ale jak nałoże IK Solvers to już nie działa. W jaki sposób mogę to zrobić. Prosze o pomoc i z góry dziękuje. Pozdrawiam
Napisano 17 Grudzień 200816 l Wytłumaczę ci jak rozciągać kość, dalej powinieneś sie domyślić jak to zrobić z trzema kośćmi Utwórz jedną kość, a potem Dummy,to ten zielony kwadracik (Helpers/Dummy) tak jak na obrazku potem zaznacz wierzchołek kości i wybierz Position Constraint następnie zaznacz Dummy dalej zaznacz dużą kość i wybierz LookAt Constraint następnie wybierz Dummy teraz tylko wystarcz poruszać zielonym kwadracikiem (Dummy) jak nie będziesz jeszcze wiedział jak zrobić aby trzecia kość sie rozciągała a reszta poruszała sie normalnie to daj znać to ci wytłumaczę będzie trochę więcej pisania ale jakoś to wytrzymam :D pzdr