airmoss Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 mam taki problem.Na obrazku po lewej wczytana bitmapa jest rozciagnieta do kwadratu przez co zostala znieksztalcona. Siatka mapowanego obiektu za to ma proporcje odpowiednie. Gdy w preferencjach odznacze use custom bitmap size, bitmapa otrzymuje prawidlowe proporcje, jednak siatka obiektu ulega rozciagnieciu (obrazek po prawej). Da sie jakos ustawic unwrapa by bitmapy wczytywane byly zachowujac swoje proporcje przy zachowaniu proporcji rowniez siatki? Scalowanie siatki poprzez scale to raczej troche robota na oko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 hej, nie wiem czy to pomoze ale, w takim wypadku sproboj zaznaczyc polygony ktore chcesz zmapowac i kliknij quicplanar map w tedy siatka zachowa swoje proporcje a bitmapa coz, sam nie wiem powinno byc ok, pozdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
airmoss Napisano 18 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2008 robie tak zazwyczaj i niestety to nie dziala przy niekwadratowej bitmapie :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 18 Grudzień 2008 Share Napisano 18 Grudzień 2008 hmmm nie wiedzialem, proponuje wiec zrobic w fotosklepie kwadratowa bitmape aby sie nie meczyc za dlugo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi