Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

chcialam korzystac z materialu vraymtl ale zorientowalam sie ze sie nie da :(. Wczesniej probowalam ladowac jakies sceny czy matreialy i nie wiem czy to nie jest powod tego ze to nie diala z tego co widze to nie dziala mi tez w tym pliku nawet material. Z tego co zauwazylam jak wejdzie sie w materialy a potem w sceny to jest tam scena ktorej nie mozna usunac i zastanawiam sie czy to nie jest jej wina :/

Z gory dzieki za szybka odpowiedz. boje sie ze mi sie nie uda zdazyc na oddanie jak bede musiala modelowac wszystko od nowa :(

Acha iczy istnieje jakios sposob tak jak w cadzie gdzie kopiuje sie calosc i otwiera w innym pliku. niepotrafie zrobic tego w maxie bo niedziala tutaj standardowo ctrl + v. W nowo otwartych plikach normalnie chodza mi materialy :/ ale niepotrafie skopiowac

• Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 784
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Napisano

1. Czy masz dobrze zainstalowanego Vraya

2. Dziwnie piszesz i trochę nie wiadomo o co Ci chodzi, prawdopodobnie poprostu nie umiesz obsługiwać edytor materiałów w maxie

3. dodatkowo żeby użyć materiałów Vray trzeba je wybrać z listy albo pobrać z biblioteki lub innego pliku

4. Jeśli chcesz skopiować obiekt do innego pliku używj funkcji file-merge czyli jestes w projekcie docelowym i pobierasz obiekt z innego, ale najlepiej zebys znala jego nazwę bo jak ci wyskoczy same nazwy typu box czy line to lipa

Proponuje obejrzeć jakiś tutek o obsłudze Material Editor lub lepiej opisać swój problem

tutaj na forum Temporal zrobił super tutki o Vrayu i też tam pokazuje używanie materiałów Vray więc poszukaj tych tutków

Powodzenia