Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic

Napisano

Kompozycję bym trochę przesunął - wydaje mi się, że jakby ławka była bliżej środka obrazka, całość czytałaby się lepiej, i uniknąłbyś uciętej nogi. Za dużo też jest detalu - nie mam tu na myśli, że detal jest zły, chodzi mi raczej o to, że jest nie tam gdzie potrzeba. Np. drzewa, które są dalej od obserwatora, mogłyby być bardziej uproszczone (do tego stopnia, że najbardziej oddalone drzewa byłyby właściwie tylko sylwetką), w ten sposób łatwiej byłoby zbudować głębię obrazka. Trochę bym poprawił perspektywę, bo jak spojrzy się na ławkę, to można odnieść wrażenie że horyzont jest odrobinę za wysoko. I jeszcze ogólniej o kolorach - brakuje intensywności i kontrastu, dlatego ilustracja wydaje się być dość jednolita. Mogłyby się znaleźć zdecydowane, ciemniejsze akcenty w cieniach gdzie-niegdzie (ale niekoniecznie czarne, raczej - nasycone).

Może to trochę pomoże :)

Napisano

krytyka :

strasznie uboga paleta barw...nie szukasz kolorow...

bardzo plasko..nie wiadomo gdzie pierwszy drugi trzeci plan.

koles w zielonym nie trzyma sie kupy...anatomia strasznie kuleje..

w dodatku uuciales mu stope..tak sie nie robi.

poza tym malowales ten obrazek na bieli...rezultatem tego sa strasznie blade miejsca..

wyplowiale..jak np.trawa...to mi bardziej przypomina jakas maz niz trawe.

co by tu wiecej....hmm drzewa. sa jednakowe...jeszcze z takim czyms sie w naturze nie spotkalem ..te same wielkosci..jak by ten gosc wstal.to by byl wiekszy od drzew...

to by bylo tyle ode mnie ;)

pozdro..

i dajesz dalej.

szkice najlepiej...duzo szkicow..z natury.