Polik Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Witam! Mam do wykonania strone we flashu. Zaprojektowalem sobie takie menu, ze pozycje beda "wychylac sie" w strone ekranu (widac to na obrazkach) mam tylko taki problem ze nie wiem jak to zrobic :) Myslalem, ze po prostu powyginam zaimportowane png funkcja "Distort", ale flash nie chce wygninac obrazkow nawet po Break Apart. Probowlaem wiec tworzyc zaokraglone prostokaty i je udalo sie zgiac tylko, ze jak nalozylem na nie tekst to jego juz nie moge zdeformowac. Macie jakis pomysl jak to zrobic?
BigBird Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 A nie mozesz zrobic tego w photoshopie zanim importujesz do flasha ?
infected Napisano 9 Styczeń 2009 Napisano 9 Styczeń 2009 Probowlaem wiec tworzyc zaokraglone prostokaty i je udalo sie zgiac tylko, ze jak nalozylem na nie tekst to jego juz nie moge zdeformowac. A tekst też rozbiłeś na krzywe?
Polik Napisano 10 Styczeń 2009 Autor Napisano 10 Styczeń 2009 a w jaki sposob tekst przerobic na krzywe?
Wojtas19 Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 a to menu zrobiles we flashu czy w photoshopie?Bo jak w photoshopie to jakość Ci się spieprzy podczas animacji obracania.
infected Napisano 10 Styczeń 2009 Napisano 10 Styczeń 2009 Tekst rozbijesz na krzywe poleceniem Break Apart (domyślnie ctrl+B).
Rekomendowane odpowiedzi