Napisano 14 Styczeń 200916 l No właśnie.. Kupiłem sobie pena 8gb firmy CoolDrive problem z nim jest taki, że gdy próbuję nagrać na niego jakiś spory plik.. Koło 5gb i więcej wyskakuje mi komunikat, że pen jest pełny:/ Tymczasem przegrywając na niego pliki mniejsze mogę zapełnić go na ful. Formatowałem go pod Vista w tym domyślnym facie chyba fat32. Jak myślicie o co chodzi czy to pendrive jest uszkodzony, czy może z penami tak poprostu jest? Dzięki za wszelkie info.
Napisano 16 Styczeń 200916 l dokladnie tak jak mirach pisze....przeformatuj go na NTFS jezeli mozesz Nie polecam, z ntfs dosyć często(prawie zawsze) jest taki problem że jak przy odczytywaniu danych wyciągnie się pena to rozwala się system plików i trzeba jeszcze raz formatować lepszym rozwiązaniem byłoby dzielenie pliku w rarze, na mniejsze
Napisano 16 Styczeń 200916 l To będzie ok, ogolnie mi sie zdaje że nie 4 a 2gb to max na fata. musisz wybrać co chcesz! :P
Napisano 16 Styczeń 200916 l Autor No ale czegoś nie kumam bo przecież na dysku twardym z Fatem nie ma się takich ograniczeń
Napisano 17 Styczeń 200916 l Sa. Sam probowalem wrzucic 5 gigowy image DVD na stary dysk FAT32. Mamba: mozliwe ze mieszasz FAT i FAT32 :)
Napisano 17 Styczeń 200916 l Wedle wikipedii: The maximum possible size for a file on a FAT32 volume is 4 GiB minus 1 byte (232−1 bytes). http://en.wikipedia.org/wiki/File_Allocation_Table#FAT32