fluke79 Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 Witam, mam takie pytanie - chce zrobic w 3d studio max (Vray) przezroczysta szybe z nieprzezroczystymi wzorami i nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac. Cos jak tu: http://www.ikea.com/PIAimages/57374_PE162936_S4.jpg (szyba jest polprzezroczysta, a wzorki biale) Czy moze ktos mi podpowiedziec jak to zrobic ? z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam, Fluke79 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 15 Styczeń 2009 Share Napisano 15 Styczeń 2009 w refraction kolor odpowada za stopień przezroczystości, czarny to nieprzezroczysty a bialy przezroczysty. możesz w to miejsce wstawić mapę działającą na tej samej zasadzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fluke79 Napisano 15 Styczeń 2009 Autor Share Napisano 15 Styczeń 2009 o to mi chodzilo, dzieki :) Po pracy odpale program i tak zrobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi