Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Czesc. Mam pytanko: Czy jesli przypisze transformacji position kontroler Expression controller to czy moge tam wprowadzic kilka rownan dla roznych przedzialow czasowych?

• Odpowiedzi 8
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Przyznam, ze nie znam sie na tym, ale byc moze trzeba napisac jakis warunek, sprawdzajacy aktualna klatke i wykonujacy dla niej odpowienia funkcje.

Napisano
  • Autor

mozna wprowadzic warunek, ale niestety nie wiecej niz jeden, dzieki czemu moge osiagnac co najwyzej dwa rownania, a potrzebne mi jest wiecej

Napisano
  • Autor

Uwierz mi - nie wiem. Gdy probuje wprowadzic drugi to mi wyskakuje blad, \"Error Parsing Expression\". W helpie nie ma nic na temat wprowadzania dwoch warunkow wiec licze na Was ;)

Napisano

musi byc jakies else if, albo warunek w warunku.

if (zmienna1 == wartosc){

funkcja();

}

else {

if (zmienna2 == wartosc){

funkcja2();

}

... itd

Ja sie nie znam, nie wiem jak to dziala w MaxScript. Przerzucic to trzeba moze do dzialu Languages, zeby Lechoo looknal.

Napisano
  • Autor

nie nie nie nie nie :) , nie zrozumielismy sie. Mi nie chodzi o MaxScript (chociarz moze tam mi to zadziala), tylko o Expression Controller. Z helpa wyczytalem ze warunek ma taka postac:

if(p,q,r)

gdzie:

p - warunek

q - jesli warunek spelniony

r - jesli warunek nie spelniony (else)

No ale jesli mi tu nie wychodzi to moze jednak sprobuje z tym MaxScriptem

Napisano

No tak, tylko nie jestem pewien, czy te Expressions nie opieraja sie na MaxScript wlasnie.

Napisano
  • Autor

Tez nie jestem pewny, ale nie wydaje mi sie, gdyz juz sama skladnia warunku jest inna. Pozatym Expression opiera sie praktycznie na samych dzialaniach matematycznych i nie ma praktycznie zadnych funkcji, czy procedur (typu petle, warunki, wlasnoci obietkow). Ale jak mowie nie jestem przekonany. :) Pokombinuje jeszcze z MaxScriptem