Napisano 7 Marzec 200421 l Czesc. Mam pytanko: Czy jesli przypisze transformacji position kontroler Expression controller to czy moge tam wprowadzic kilka rownan dla roznych przedzialow czasowych?
Napisano 7 Marzec 200421 l Przyznam, ze nie znam sie na tym, ale byc moze trzeba napisac jakis warunek, sprawdzajacy aktualna klatke i wykonujacy dla niej odpowienia funkcje.
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor mozna wprowadzic warunek, ale niestety nie wiecej niz jeden, dzieki czemu moge osiagnac co najwyzej dwa rownania, a potrzebne mi jest wiecej
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor Uwierz mi - nie wiem. Gdy probuje wprowadzic drugi to mi wyskakuje blad, \"Error Parsing Expression\". W helpie nie ma nic na temat wprowadzania dwoch warunkow wiec licze na Was ;)
Napisano 7 Marzec 200421 l musi byc jakies else if, albo warunek w warunku. if (zmienna1 == wartosc){ funkcja(); } else { if (zmienna2 == wartosc){ funkcja2(); } ... itd Ja sie nie znam, nie wiem jak to dziala w MaxScript. Przerzucic to trzeba moze do dzialu Languages, zeby Lechoo looknal.
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor nie nie nie nie nie :) , nie zrozumielismy sie. Mi nie chodzi o MaxScript (chociarz moze tam mi to zadziala), tylko o Expression Controller. Z helpa wyczytalem ze warunek ma taka postac: if(p,q,r) gdzie: p - warunek q - jesli warunek spelniony r - jesli warunek nie spelniony (else) No ale jesli mi tu nie wychodzi to moze jednak sprobuje z tym MaxScriptem
Napisano 7 Marzec 200421 l No tak, tylko nie jestem pewien, czy te Expressions nie opieraja sie na MaxScript wlasnie.
Napisano 7 Marzec 200421 l Autor Tez nie jestem pewny, ale nie wydaje mi sie, gdyz juz sama skladnia warunku jest inna. Pozatym Expression opiera sie praktycznie na samych dzialaniach matematycznych i nie ma praktycznie zadnych funkcji, czy procedur (typu petle, warunki, wlasnoci obietkow). Ale jak mowie nie jestem przekonany. :) Pokombinuje jeszcze z MaxScriptem