Vorenus Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 (edytowane) Witam jestem tu nowy :) , maxa się dopiero uczę robiłem wcześniej kilka modeli "architektonicznych" więc nie były za bardzo skomplikowane ten model jest pierwszy tego typu więc licze na wasze uwagi i ewentualną pomoc , jeśli chodzi o materiały to w zasadzie "jeszcze" jestem kompletnie początkujący . Edytowane 3 Luty 2009 przez Vorenus
mkeruj Napisano 25 Styczeń 2009 Napisano 25 Styczeń 2009 Jak na początek to bardzo ładnie... Wcześniej modelowałeś w jakims sofcie, czy teraz się uczysz?
Vorenus Napisano 25 Styczeń 2009 Autor Napisano 25 Styczeń 2009 w maxie ale dopiero od ok miesiąca złapałem za książki i ostro próbuje :) , w modelowaniu miałem przerwe i to bardzo długą kilka lat , kiedyś trochę liznąłem lightwave , ale to było z 7 - 8 lat temu.
Vorenus Napisano 26 Styczeń 2009 Autor Napisano 26 Styczeń 2009 (edytowane) Trochę pobawiłem się ze spawami wiem że tego nie widać ale traktuje to jako ćwiczenie :). [img=http://img218.imageshack.us/my.php?image=25377952nu4.jpg] Edytowane 29 Styczeń 2009 przez Vorenus
KamillM Napisano 26 Styczeń 2009 Napisano 26 Styczeń 2009 Ciut za regularne, ale ogółem nieźle wyszły :) W ogóle cały model jest bardzo zgrabny.
forestt Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Jak na początek to fajnie Ci wychodzi, co do spawów to są trochę za małe. Pozdr!
MrMoonwalker Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 nie ma tylnej osi :) jestem ciekaw jak bedzie wygladac w skorupie
Vorenus Napisano 28 Styczeń 2009 Autor Napisano 28 Styczeń 2009 Skorupa wsadzona na szybko bo zaraz na nocke :/ jutro bede poprawiał .
Vorenus Napisano 29 Styczeń 2009 Autor Napisano 29 Styczeń 2009 dzisiaj poprawiłem " skorupę " :) i dodałem siedzenie zmienilem też kolor na czarny . [/url]
rudylew Napisano 29 Styczeń 2009 Napisano 29 Styczeń 2009 Jamam takie pytanie, bo tak sie przyglądam. fajne orurowanie.. ładna rama.. itp.. ale czy oby nie na darmo? Jak będzie obudowany silnik quada ? czy będzie to na zasadzie mocno, ze tak powiem wentylowanego rzeliwnego korpusu?, czy będzie obudowa? :D Proponowałbym też nie zajmować się wstępnie materiałami bo są one na tym etapie projektu zbedne i marnujesz lekko czas.. zajmij się tym po skończeniu wstępnym modelu :D Na felgi dałbym chamfer. bo zbyt okrąglawe masz "szprychy" :D p.s. Cieszę się, ze też powróciłeś do 3D ... nie da się z tym rozstać jak się kiedyś w to bawilo :D .. pozdrawiam i licze na fajny finish.
Vorenus Napisano 29 Styczeń 2009 Autor Napisano 29 Styczeń 2009 Wiem że niektóre elementy są zbędne ale tak jak mówie ucze sie modelować a wykonanie każdej części to jakieś wyzwanie :) , sam silnik oczywiście jak najdokładniejszy poza tym tu jeszcze mase brakuje felgi są też tymczasowo :).
Vorenus Napisano 31 Styczeń 2009 Autor Napisano 31 Styczeń 2009 (edytowane) Ma ktoś pomysł na wykonanie silnika , robie głowice i nie wychodzi to najlepiej :( . http://img243.imageshack.us/my.php?image=glowdj4.jpg Edytowane 1 Luty 2009 przez Vorenus
rudylew Napisano 31 Styczeń 2009 Napisano 31 Styczeń 2009 brakuje specyficznej chropowatej powierzchni i przejsc coś na bazie odlewnictwa.. bo własnie tą metodą są robione te elementy silnika.. korpus i pozostałe elementy z metalu i polyestru.. Hmm.. trzeba zapytac tych z góry.. co tam z tym sculptem kombinują :D:D.. tą metodą mozna coś tu zdziałac. :D
Vorenus Napisano 1 Luty 2009 Autor Napisano 1 Luty 2009 (edytowane) Nie będę tego męczył za bardzo bo i tak pewnie nie będzie widać szczegółów co o tym myślicie: http://img145.imageshack.us/my.php?image=glow6xt6.jpg http://img517.imageshack.us/my.php?image=glowrn8.jpg Edytowane 2 Luty 2009 przez Vorenus
Vorenus Napisano 2 Luty 2009 Autor Napisano 2 Luty 2009 silnik na miejscu chociaż jeszcze poprawki bedą :).
Vorenus Napisano 3 Luty 2009 Autor Napisano 3 Luty 2009 i kolejne już nie dłogo go kończę . prosze o komentarze jakieś osób ktore w tym siedzą konkretnie :).
Rekomendowane odpowiedzi