Napisano 26 Styczeń 200916 l jak w tytule: proszę, oto film ukazujący jak ja to robie: http://rapidshare.com/files/189617669/3dsmax_error_Resonic.rar.html na 99% to wina ustawień karty grafiki w windowsie, lecz nie wiem która opcja odpowiada za prawidłowe wyświetlanie textur w programie. ktoś ma jakieś pomysły??
Napisano 26 Styczeń 200916 l Co to ma do modelingu? I wrzuc jakiegos screena, nie kazdy ma czas na sciaganie z rapidhare tylko po to zeby zobaczyc twoj problem.
Napisano 26 Styczeń 200916 l to tylko 2 mega moze sproboje inaczej: jesli chcesz zeby ci ktos pomogl, ulatw mu to. Naprawde o wiele szybciej jest rzucic okiem na screen i odpisac. Niz isc na rapida, czekac na licznik, sciagac plik, rozpakowac, obejzec film, odpisac.
Napisano 26 Styczeń 200916 l Że też mi się chciało ;)...wszystko dobrze tylko zapominasz o "Spacing" w "Pack UVs" Jak dasz na 0 to nie będziesz mieć tych linii :). Pozdro.
Napisano 29 Styczeń 200916 l Autor dalej mam te linie :( owszem, mniej, ale jednak wciąż są a jest w win jakaś opcja do wyrównywania textur ?? bo obraz np w grze Flatout3 jest przesunięty o 1pix w prawo i o 1pix w dół i w lewym oraz górnym rogu ekranu jest taka linia białych pixeli. mam GF 9800GT na fabrycznych sterach ale nie widzę żeby było coś do wyrównywania, chociaż pamiętam że na poprzednich kartach grafiki było coś takiego...
Napisano 29 Styczeń 200916 l Oj to dziwne u mnie coś takiego nie występuje ( chyba ). Jeszcze mógłbyś w materiale tiling zmienić na przykład na 0,99 lub ciut niżej.
Napisano 29 Styczeń 200916 l Nie znam maxa, ale czy bake nie ma tam przypadkiem opcji wypalania UV z dodaniem x pixeli na krawedziach? Rozwiazalo by to problem. Zreszta minimalne przeskalowanie w dol poly w widoku UV tez pomoze.