DARTH Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Witam Problem mam banalny aczkolwiek nie moge sobie z tym poradzić . Chcę wytłaczony tekst ( lub inny obiekt ) owinąć na jakimś innym obiekcie ( dajmy na to że jest to kóla ).We wczesniejszej wersji Maxa był taki modyfikator a teraz próbóje to zrobić w 9 i nie wiem jak . Pomocy !! Dzienks z góry DARTH
Buckey Napisano 27 Styczeń 2009 Napisano 27 Styczeń 2009 Jesli powierzchnia obiektu docelowego jest gladka i jednolita to mozesz uzyc bend w jednej osi i jeszcze jeden bend w drugiej osi. Jesli powierzchnia jest nierowna to mozesz uzyc conform compound. Mozesz najpierw plaski text lub cos w rodzaju plane ale z gesta siatka zrzutowac na powierzchnie za pomoca conform a potem wyextrudowac polygony wg normalnych, lub nadac modyfikator shell aby utworzyc grubosc. Moze opisz dokladniej co chcesz wykonac bo od tego zalezy metoda jak mozna zastosowac. BB
DARTH Napisano 27 Styczeń 2009 Autor Napisano 27 Styczeń 2009 Thanks so much Buckey :) Wszystko mi juz wychodzi - chodziło mi o conform bo jeżeli chodzi o Bend to jakoś nie lubie tego modyfikatora. Siatka jest gęsta i pofałdowana więc użyłem conform dzieki jeszcze raz Pozdr DARTH
Rekomendowane odpowiedzi