Napisano 1 Luty 200916 l Witam, renderuje w vray, w light cache, scale mam ustawione na screen, a chciałbym na world, ale mi wywala. Jakie ustawienia jest dobrze ustawic jak renderuje scene z domem. pozdrawiam
Napisano 1 Luty 200916 l a po co w LC chcesz ustawiać skale na world, chcesz animacje renderować defalutowe ustawienia w LC są ok, przy testach można zejść z subdiv do 500 albo 250 czasami można też zmniejszyć sample size poza tym piszesz w temacie że masz ciemny render a w poście że ci maxa wywala
Napisano 1 Luty 200916 l Autor chodzi o to że normalnie ustawiam irradience map i light cache. I w ligcht cache jak mam ustawione na screen to strasznie ciemny render mi wychodzi a jak ustawie na world to zaczyna renderowac sie idealnie tak gdzies do połowy, ale potem wywala mi maxa :/ Stąd moje pytanie, jakie ustawienia dac najlepiej zeby render był ładny a maxa mi nie wywalało :(. Mam 4gb ram
Napisano 1 Luty 200916 l light cache nie ma raczej nic do jasności renderu więc zostaw tamte parametry na defalutowych na początek bo nie ma co w nich mieszać jasność czy ciemność renderu to sprawa przedewszystkim świteł a w drugiej kolejności color mappingu [jeśli go używasz] Jeśli używasz phisical camera to też możesz poprostu zmniejszyć prędkość shuttera albo przysłony. Naprawdę LC nie powinno tu nic szkodzić, a defalutowe ustawienia w 90 procentach się sprawdzają. Może namieszałeś z Irr map? Pokaż ustawienia!