Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam!

Poszukuje kogos, kto posiada wystarczajaca wiedze z zakresu 3D(+byc moze After Effects) do zrobienia nie wymagajacej abstrakcyjnej animacji/wizualizacji 3D. Wraz z znajomymi przygotowujemy 30 urodziny kumpla i chcielismy jako element dekoracji przygtowac ciekawe abstrakcyjne wizualizacje wyswietlane na 52'' ekranach. Przeszukalem juz siec i pomimo, iz jest mnostwo ciekawych propozycji to jednak zadna nie odpowiada nam w 100%. Po przedyskutowaniu z znajomymi stwierdzilismy, iz latwiej i praktyczniej bedzie zlecic komus zrobienie takowej wizualizacji opartej o nasze(glownie moje) propozycje i sketche.

Zaplata:

Zyjemy w XXI wieku i obecna sytuacja gospodarcza nie wyglada najlepiej wiec oczywiscie nie osmielam sie prosic o pomoc za darmo. Poniewaz jednak nie jest to projekt komercyjny i srodki na niego pochodza z mojego wlasnego budzetu to jestem w stanie zaoferowac nie wiecej niz 200 zl(moze 250 jesli wizualizacja bedie naprawde dobra!).

Kogo Poszukuje:

Freelancer'a, ktory posiada troche wolnego czasu i chcialby zarobic troche extra gotowki. Moze byc to projekt wykonywany np pomiedzy 2oma innymi wazniejszymi jako zapelnienie przerwy. Grafik musi posiadac bogata abstrakcyjna wyobraznie i rozumiec temat projektu. Nie narzucam metody czy softu w ktorym to ma byc wykonane. Jestesmy co prawda na forum maxa ale jesli czujesz sie pewniej w Mayi, Blenderze czy After Effects to ja nie mam z tym problemu. Musisz rowniez posiadac GTalk lub kontaktowac sie ze mna dosc czesto via e mail(nie mam obecnie GG ale moge zainstalowac jak bedzie trzeba) w godzinach wieczorowych i nocnych(w dzien pracuje i czesto nie mam czasu na nic)

Na czym polega projekt:

Wizualizacja abstrakcyjna juz powinna wiele mowic. Pelny random. Np przenikajace sie kwadraty z szkla obracajace sie w jakis ciekawy sposob lub zmieniajace sie ksztalty szklanej kropli na jakims ciekawym tle itp itp. Pierwszy etap bedzie polegal na skontaktowaniu sie ze mna i ja omowie wszystkie moje pomysly, zapytam o Twoje i razem popstaramy sie cos sklecic co nie bedzie trudne i czasochlonne do zrobienia a bedzie dosc efektowne. Jesli juz posiadasz ciekawa abstrakcyjna wizualizacje to moze moglbym ja od Ciebie odkupic zamiast tworzyc od 0 nowa?

Niektore moje pomysly bazuja na obserwacji fali oscyloskopowych i jej ukladania sie w rozne czesto nietypowe ksztalty. Byc moze wystarczy jedynie "skopiowac" taki obraz, nadac ciekawy v rayowski material i pogrzebac w track editorze zeby cos ciekawego powstalo? Tak jak mowie najpierw trzeba to przedyskutowac.

Czas jest do 26 lutego. Jesli potrafisz zrobic cos wystrzalowego w 5 minut to super ale jesli pracujesz powoli to do 26 lutego jest jeszcze troche czasu.

Nie trzeba przejmowac sie renderingiem finalnym. Zdaje sobie sprawe, iz w wiekszosci trzeba miec niezly sprzet zeby wyprodukowac animacje na 52'' HDTV wiec prawdopodobnie zalatwie na wlasny koszt(albo zwale na znajomych ;P) cos w stylu mini render farm zebys nie musial sie przejmowac finalnym outputem albo sam wyrenderuje w Vray'u.

Tutaj podaje przykladowy link do abstrakcyjnych obserwacji fali oscyloskopowych:

Nie szukam wizualizacji winampowych.

REASUMUJAC:

- Projekt: Abstrakcyjne animowane wizualizacje na 30stke kumpla

- Czas animacji: Do ustalenia (to ma byc loop)

- Pierwszy deadline: bardzo wstepne propozycje przyszly tydzien

- Ostateczny deadline: 26 luty 2009 rok

- Rendering finalny: NIE - chyba ze ktos bardzo chce :)

- Wymagania: znajomosc animacji 3D, troche wolnego czasu, checi

GTalk, mail, zmysl artystyczny, duzo kawy jesli pracujesz

w nocy :)

- Zaplata: 200 lub 250 zl w zaleznosci od zlozonosci ostatecznej

wersji

- Sposob zaplaty: Western Union, PayPal lub On line na konto

- Miejsce pracy: w calosci przez internet

- Kontakt: [email protected]

To chyba tyle. Jesli bedziecie miec wiecej pytan to smialo na maila i wyslijcie jakies sample zebym wiedzial na mniej wiecej jakim poziomie stoicie(wizualizacja naprawde nie musi byc skomplikowana).

Dzieki z gory za wszelka pomoc

Pozdrawiam,

[email protected]

Edytowane przez LukaszKrawinski

• Wyświetleń 755
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.