Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam smilies/wink.gif

Mam pytanie czy oplaca sie kupic karte graficzna GF 8500GT za 200zl ??

Co w ogole sadzicie o tej kacie ??

A jesli nie ta to jaka polecice mi do 200zl?

Z gory dzieki

 

Karte potrzebuje glownie do grania. nie chodzi mi o idealna jakos gier i max detale, chce poprostu normalnie pograc.

  • Odpowiedzi 1
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jajka starannie ubijamy trzepaczką. Dzięki wprowadzeniu dużej ilości powietrza nasz omlet będzie puszysty. Na małą patelnię wystarczą trzy jajka, na dużą siedem-osiem sztuk. Na patelni rozgrzewamy masło (jedna łyżeczka na małą patelnię, dwie na dużą) i wylewamy na nią ubite jajka. Kiedy spód się delikatnie zetnie, podważamy omlet przy brzegach patelni i pozwalamy masie jajecznej spływać na dno. Następnie smażymy, ruszając patelnią do przodu i do tyłu. Jeśli używamy dobrej patelni i masła, nic nie ma prawa przywrzeć. Chwilę zostawmy omlet w spokoju, aby mógł wyrosnąć. Teraz czas na dodatki, którymi posypujemy nasz omlet. To już całkowicie rzecz gustu czy też smaku. Szynka, szpinak, wszelkie sery...

 

Kiedy spód jest złoto-brązowy, a wierzch ładnie się błyszczy, omlet jest gotowy. Teraz wystarczy za pomocą łopatki zrolować omlet lub złożyć na pół. Mistrzowie patelni czynią to, nie wspomagając się żadnym dodatkowym narzędziem, a jedynie ruszając patelnią, ale to już wyższa szkoła jazdy! Na koniec delikatnie zsuwamy omlet na talerz. Gotowe!

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności