Andrzej1989 Napisano 20 Luty 2009 Share Napisano 20 Luty 2009 (edytowane) Mam książkę z maxa 9 a używam maxa 2009 i są nie zgodności więc zrobiłem po swojemu kilka rzeczy i kiedy renderuje scene to wyskakuje mi taki błąd: MSG 0.0 error "Lens Effects" effect expected unsupported GBuffer channel "transparency" A chodziło o to żeby użyć lens effect i tylko opcje glow żeby zrobić świecące kulki. Jak ktoś czegoś nie wie dokładnie to proszę o informacje to to dokładniej wyjaśnię. Jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ stoje w miejscu przez tą drobnostkę Edytowane 20 Luty 2009 przez Andrzej1989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adramel Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 A czym to renderujesz? Pod skajlajnem czy pod mentlem? Bo mental pod 9 i 2009 nie liczy wszystkich efektów. Bo same ustawienia glowa są identyczne w 9 i w 2009. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
La R Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 Jak taki błąd to oczywiście, że mental, który do końca nie obsługuje effects, ale zamiast tego możesz użyć szadera glare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi