Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam witam, jak widac jestem nowy, dopiero zaczynam swoja przygode z maxem, mam nadzieje ze wszystko na dobrej drodze. Postanowilem sie wziac za modeling o to takiego domku i juz mam do Was towarzysze pytania, w jaki sposob dodac jakies szczegoly, sugestie itp. rzeczy ..... np. rury ? kominki ? z gor thx za pomoc i opinie ! licze na Was !

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witamy witamy

Kominki najlepiej robić extrudem lub bevelem jak mi się zdaje, a rynny itp z nowych obiektów. Pozatym zanim zaczniesz robić szczegóły, zastanów się z jakiej strony będziesz pokazywał skończony model, nie ma sensu robić szczegółów których i tak nie będzie widać. Przynajmniej taki jest mój pogląd na tą sprawę.

I wrzuć jakiś jaśniejszy render bo na tym mało widać (no chyba ze takie było twoje założenie)

życze miłego siedzenie nad maxem

Gollum

Napisano
  • Autor

droge robic z boxa ?

mniej wiecej z takiego ujecia (teraz bez modyfikatorow), dzieki za odp. gollum

Napisano

Ja bym robił z plane i potem się bawił właśnie extrudem, zależy też od tego co chcesz uzyskać.

Dziwny jakiś ten budynek, wyjżyj przez okno i zobacz jak wyglądają bydynki.

Napisano

ehh... o sam modeling mi nie chodzi bo z tym sie napewno wyrobisz, chodzi o sposob w jaki sie do tego zabierasz, stworz jakis szkielet obojetnie jakich rozmiarow, zrob parter i wejsce do budynku i dodaj troche wysokosci, tak jak jest naprawde. Pozniej zrob drugie pietro i postaw ten szkielet troche wyzej niz wejscie i okno zrob od pasa w gore, tak jak jest naprawde :) bo u ciebie wejscie do budynku jest na rowni albo wyzej od podlogi 1 pietra, a 2 pietro nachodzi na 1 to tyle, narazie nie ma czego chwalic i dodawaj jakies podloze :]

Napisano

zainwestuj w brazila albo jakis inny rendere... bo scanline jest kijowy....

modeling jak powiedzial Myszek bedzie z biegiem czasu coraz lepszy,

pracuj , pracuj, to sposob na sukces :D

Napisano
  • Autor

myszek mam rozumiec, ze poszczegolne czescie mam robic etapami, np. parter 1 box 1 pietro 1 box itd. a jak to pozniej zlaczyc ? dzieki rady :)

Napisano

ehh robisz w editable poly i laczysz vertexy, albo zrob odrazu cala bryle, ale odpowiednio zaplanuj pietra na jakiej wysokosci beda okna itp :) kazda metoda dobra aby skuteczna ;)