Napisano 22 Luty 200916 l Witam. Zainstalowałem 3dsmax 9+sp1 na notebooku Hp powilion dv51070ew, ale program nie działa właściwie. Podczas zapisywania dowolnego pliku wyświetla się komunikat Attention C/users... is possibly corrupt. Would you like to try resave? Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Czy miał ktoś podobny problem? Szukałem dużo w necie, ale nie udało mi się znaleźć informacji na ten temat. Nie da się w ogóle zapisać żadnego pliku. Załączam zrzut ekranu z widokiem na błąd podczas zapisu. Proszę o odp. Pozdrawiam.
Napisano 22 Luty 200916 l może masz coś porobione z prawami dostępu? albo nie utworzył sie folder maxa w moich dokumentach
Napisano 22 Luty 200916 l Chyba widziałem polski znak w ścieżce do zapisu, stawiał bym na to :/ max nie lubi polskich znaków zwłaszcza trzeba o tym pamiętać gdy coś ma się liczyć pod siecią. sprubuj zapisać po prostu luzem na c:
Napisano 22 Luty 200916 l ale przecież z tego co rozumiem to się okienko nawet nie pojawia tylko error ;) zmień sobie na chwile nazwę usera w systemie na Pablo i zobacz wtedy
Napisano 22 Luty 200916 l no nie wiem czy zmiana nazwy użytkownika pomoże, bo zmieniając nazwe nie zmieni nazwy tego folderku bo była by to chyba za głęboka ingerancja w profil i to co już po i nstalował, musiało by to być stworzenie nowego użytkownika. tak to pamiętam :] powinien też wyskakiwać błąd przy autosave Został bym przy prostym zapisie prosto na c: bo jak widać ze screena to już jest sytuacja po okienku z wyborem pliku do zapisu... //jeżeli by się okazało że to to, rozwiązaniem na przyszłość może być zmienienie folderu projektu na jakiś bliższy c:
Napisano 28 Luty 200916 l Autor Problem rozwiązany. Po prostu nie wiedziałem, że trzeba pliki zapisywać w tym "Project folderze". Miałem ścieżkę project folder ustawioną w moich dokumentach, a chciałem zapisać na dysku "D" i stąd pojawiał się błąd. Zmieniłem scieżkę project folder wskazując dys d i jest ok. Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam.
Napisano 28 Luty 200916 l Autor A ma ktoś może link do ściągnięcia V-raya do wersji x32 na Vistę? Bardzo bym prosił, bo nie mogę znaleźć, są tylko jakeś płatne strony do ściągania. Udało mi się ostatnio coś pobrać, ale nie działa z x32.