xedo Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Witam. Zainstalowałem 3dsmax 9+sp1 na notebooku Hp powilion dv51070ew, ale program nie działa właściwie. Podczas zapisywania dowolnego pliku wyświetla się komunikat Attention C/users... is possibly corrupt. Would you like to try resave? Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Czy miał ktoś podobny problem? Szukałem dużo w necie, ale nie udało mi się znaleźć informacji na ten temat. Nie da się w ogóle zapisać żadnego pliku. Załączam zrzut ekranu z widokiem na błąd podczas zapisu. Proszę o odp. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 może masz coś porobione z prawami dostępu? albo nie utworzył sie folder maxa w moich dokumentach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 Chyba widziałem polski znak w ścieżce do zapisu, stawiał bym na to :/ max nie lubi polskich znaków zwłaszcza trzeba o tym pamiętać gdy coś ma się liczyć pod siecią. sprubuj zapisać po prostu luzem na c: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ochel Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 ale przecież z tego co rozumiem to się okienko nawet nie pojawia tylko error ;) zmień sobie na chwile nazwę usera w systemie na Pablo i zobacz wtedy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luqas87 Napisano 22 Luty 2009 Share Napisano 22 Luty 2009 no nie wiem czy zmiana nazwy użytkownika pomoże, bo zmieniając nazwe nie zmieni nazwy tego folderku bo była by to chyba za głęboka ingerancja w profil i to co już po i nstalował, musiało by to być stworzenie nowego użytkownika. tak to pamiętam :] powinien też wyskakiwać błąd przy autosave Został bym przy prostym zapisie prosto na c: bo jak widać ze screena to już jest sytuacja po okienku z wyborem pliku do zapisu... //jeżeli by się okazało że to to, rozwiązaniem na przyszłość może być zmienienie folderu projektu na jakiś bliższy c: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xedo Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 Problem rozwiązany. Po prostu nie wiedziałem, że trzeba pliki zapisywać w tym "Project folderze". Miałem ścieżkę project folder ustawioną w moich dokumentach, a chciałem zapisać na dysku "D" i stąd pojawiał się błąd. Zmieniłem scieżkę project folder wskazując dys d i jest ok. Dziękuję za zainteresowanie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xedo Napisano 28 Luty 2009 Autor Share Napisano 28 Luty 2009 A ma ktoś może link do ściągnięcia V-raya do wersji x32 na Vistę? Bardzo bym prosił, bo nie mogę znaleźć, są tylko jakeś płatne strony do ściągania. Udało mi się ostatnio coś pobrać, ale nie działa z x32. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi