Maragaht Napisano 1 Marzec 2009 Share Napisano 1 Marzec 2009 Witam Jestem nowy, dopiero kupuje książki na ten temat ale zanim dojdą proszę was o pomoc. mam obiekt 3D np. człowiek teraz (jestem calkiem zielony) jest jakis tutek lub ktoś to robił żeby nadać mu ruchy i jak zrobić je dobrze żeby noga raz nie była niżej raz wyżej, ogólnie jakie opcje używać, jak je zapisać. I ewentualnie cienie jak do tego zrobić. Będę wdzięczny za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 jaki soft. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maragaht Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 jaki soft uzywam 3ds Max v7 lub v8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 tu masz tutka http://max3d.pl/tut.php?id=145 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maragaht Napisano 2 Marzec 2009 Autor Share Napisano 2 Marzec 2009 Wow. Niesamowita tak to jest to. Dzięki Wielkie Dzięki Bardzo !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 2 Marzec 2009 Share Napisano 2 Marzec 2009 no to ciesze się że mogłem pomóc :) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maragaht Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 Witam amm rozumiem mniej, więcej ale ... Jeśli mam coś innego niż człowiek Droid (P.s. mam widok jedno okno jak powrócić do 4 okien bawie się z tym i nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 Alt+w........ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maragaht Napisano 8 Marzec 2009 Autor Share Napisano 8 Marzec 2009 (edytowane) nie on nie zmienia mi widoku na 4 pola ciagle jedno P.S czasem obracam widoki i centralny pkt widoku jest na srodku a jak przeloze obiekt gdzie indziej to jak zmienić centralny pkt wtedy Edytowane 8 Marzec 2009 przez Maragaht Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pacza1981 Napisano 8 Marzec 2009 Share Napisano 8 Marzec 2009 (edytowane) Witam. Myśle, że chodzi ci o Zoom Extents i Zoom Extents All. W prawym dolnym rogu programu znajduje się 8 ikon. Zaznaczyłem ci dwie, które po zaznaczeniu obiektu lub wielu obiektów wyśrodkowuje je w oknie widokowym. Zoom Extents w aktywnym oknie widokowym, a Zoom Extents All we wszystkich oknach. A co do 4 widoków to spróbuj zakładka View-->Viewport configuration-->Layout i tu ustawiasz widoki. Ale poza tym ALT+W powinno działać. Myśle, że pomogłem. Pozdro Edytowane 8 Marzec 2009 przez pacza1981 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maragaht Napisano 9 Marzec 2009 Autor Share Napisano 9 Marzec 2009 Witam Tak to jest to Szczerze mówiąc nawet opcja view-->Viewport configuration-->Layout nie chciała działać dopiero po naciśnięciu klawisza w dolnym rogu 2 rząd ostatni te które mi pokazałeś nie dały efektu ale dzięki tobie dałem rade :) W>D> mam juz swojego robota nadanie ruchów mam tylko stronkę którą wysłał mi wcześniej jeden z użytkowników no ale do robota ciało człowieka nie pasuje czy ktoś ma z was jeszcze cos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi