guru Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 mam HDR z tej stronki. http://www.openfootage.net/?cat=15 I staram sie podpiąć HDRa mape w Environment. Problem w tym ze jak wybieram ta mape dostaje błąd: Image I/O Error (sciezka do pliku) Memory Error Plik jest dosc duzy czy to moze byc powodem. A renderuje domyslnym renderem MAxa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 po pierwsze dzieki za linka! - ekstra mapki (masz jeszcze jakies?:D) wrzuciłem u siebie do env. tą duza mapke i nie ma błędu, renderowałem w scanline, mental i vray ( dałem nawet tą dużą jako mapke odbić), może to kwestia ramu? Ja mam 4gb i proc. 2x 2,2ghz - więc żadne szaleństwo. + rep za tego linka bo bardzo sie przyda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 3 Marzec 2009 Autor Share Napisano 3 Marzec 2009 (edytowane) dzieki za rep. Tak sie sklada ze mam lapka z takimi parametrami :D ale nie wiem co z ta mapą. Probowalem z kilkoma mapami z tej strony i tylko te mniejsze wersje mi działają. Ok przeinstalowałem max i działa. ehh nie lubie takich jazd;/ Edytowane 3 Marzec 2009 przez guru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guru Napisano 6 Marzec 2009 Autor Share Napisano 6 Marzec 2009 no dobra moze sie pospieszylem na drugi dzien to samo ;/ Poinstalowalem Service Packi. Ma ktos jakis pomysl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 6 Marzec 2009 Share Napisano 6 Marzec 2009 @guru :) Edytuj swojego posta, a nie pisz jeden pod drugim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi