Napisano 5 Marzec 200916 l witam, potrzebuje zrobic świecący napis marki papierosów, material poza tym ze swieci jest zrobiony ze szklistego mlecznego tworzywa, zastanawiam sie jak to zrobic, czy mogę zrobic material skladajacy sie z vrayligt material ktory bedzie swiecił i drugiego vraymaterial majacego wlasciwosci szkła i jeśli tak się da to zrobić to jak? czy może zrobić napis ze szkła i wsadzić w niego splinea i podczepić pod niego właściwości światła - neonu? tylko że taki napis to extrude`uje i on jest obiektem pełnym w środku, nie wiem czy to nie zmieni efektu bo w rzeczywistości ten napis będzie miał ścianki i będzie pusty w środku. Może ktoś ma pomysł jak to zrobić realnie żeby widać było że świeci i że ma szklistą powierzchnię, bo jak robie poprostu go z vrayligtmaterial to świeci bardzo równomiernie i ma fakturę jak kartka papieru. Jakieś pomysły?
Napisano 6 Marzec 200916 l sprubował bym vrayblendmtl i base dać light material a cout jakiś materiał z silnym odbiciem a blend amount podasujesz efekt. nie wiem do końca jak to ma byc w modelu bo się zaplontałem przy tym spline świecącym może jakiś screen z opisem ?