tob01 Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Wystraszyłem się grupy"anty cwaniacy bez prac" I choć uważam, że nie pozjadałem wszystkich rozumów i raczej nie krytykuje to przezorny zawsze ubezpieczony :P Jest to nowoczesny aparat telefoniczny, stylizowany na staroć. Gdzieś tam w necie mi sie obiło o oczy i postanowiłem sobie zrobić razem z taką małą scenką. Dof z zdeptha (którego 1 raz użyłem, jak i samego dofa) :) model robiłem nie długo bo w sumie nie ma tu nic skomplikowanego. Dłużej bawiłem się z renderem. coś tam poklikałem w PS i wyszło coś takiego: W sumie mam przepalony monitor więc u was może być zbyt jasno... :/ Pozdrawiam :]
ndru Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Model wyglada ok, ale pokaz siatke. Materialy, to zupelnie inna historia - mimo, ze dales GI i HDRI, to wyglada to jak scanline. Obiekty nie trzymaja sie za mocno. Metal, na tarczy w szczegolnosci, wyglada bardzo sztucznie. Dobre jest natomiast kadrowanie, mimo, ze bardzo nudne.
JmTm00 Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 mnie tylko dziwią te gumowe przyciski zamiast dziurek w tarczy.....tzn. no chyba ze to jakiś "nowoczesny" dezajn jest ;) Co do rendera, hm....mi osobiście brakuje jakiegokolwiek cienia......wiesz o czym mowie.....coby tej scenie dodać głębi. Pozdro
tob01 Napisano 10 Marzec 2009 Autor Napisano 10 Marzec 2009 siatka jak siatka ;) tam z tyłu jakaś masakra, ale co tam noo dziurek nie ma :D tzn na referce było tak jak ja mam, przyciski zamiast kręcenia. Z tym scanlinem to chyba troszke przesada. Ale co tam, człowiek się uczy ciągle... Mam nadzieje, że następne będzie lepsze. Dzięki za komentarze i wytykajcie jeszcze jakieś błędy, co mi w przyszłości pomogą Cholera, zauważyłem, że on chyba lewituje :|
Black Pantera Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Daj tam może poprostu jakieś twarde cienie od słońca , powinno być lepiej.
wormer Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Mi tam najbardziej nie podoba się tarcza - ten matowy materiał bardzo nienaturalny jest, no i przyciski są tak trochę "na chama" wbite w tarczę, przydałoby się im w tej tarczy zrobić jakieś otwory, by było widać, że da się je rzeczywiści wcisnąć. Poza tym reszta całkiem fajna.
piksar Napisano 10 Marzec 2009 Napisano 10 Marzec 2009 Przydałby się bardziej "sznurowy" pleciony materiał kabla
Rekomendowane odpowiedzi