CrystalEye Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Hey Mam pare pytan ktore znacznie ułatwiłyby mi prace z 3Dmaxem, i mam nadzieje że udzielone odpowiedzi pomogą też innym. więc zaczynam: 1:MeshTools i inne... - jak to poustawiać żeby było widoczne w zakładce customize UI? 2: widizałem na niektorych screenach ze menu 3Dmaxa składa sie z obrazków a nie tekstu, i jak chcesz narysować obiekt Sphere to nie klikasz na tekst tylko na obrazek z narysowana sferą, takie same obrazki były tez przy modyfikatorach , swiatlach itp. jak to ustawić? 3: (WARZNE!) MaxScript- sciaglem sckrypty ze strony max3d.pl , i nie wiem jak zrobić żeby skrypty działały... jak sie je wogule uaktywnia... probowałem urzywać opcji z zakładki maxscripts/open script , runscript ale nie chce działac... jak sie z tego korzysta? przy czym? i w jaki sposob? 4: co to jest uwidocznienie poprawnych lini pod zakladka Edit Mesh? http://max3d.pl/tutoriale/kurs144/index.htm chciałem wykonać model głowy ale nie rozumiem połowy zgadnien... np: weldowanie vertexow 5: jak sie dodaje polygony do obiektu? 6: Jak uaktywnic skryptu ułatwiające modelowanie postaci i czy character studio to dobry program ich modelowania(lepszy od 3Dmaxa)... wiem że już o to pytałem ale spodobało mi sie tworznie postaci i chciałbym od tego własnie zaczac.. Tomek Baginski urzył bardzo ciekawego skryptu do rozrastania się konarów drzew dostępnego na max3D.pl, bardzo chciałem z tym poeksperymentować ale nie wiem jak go uaktywnić:( DZIĘKI!!
cochise Napisano 13 Marzec 2004 Napisano 13 Marzec 2004 Wszystki jest napisane w helpie,co do meshtools jest instrukcja jak zainstalowac.
gollum Napisano 20 Marzec 2004 Napisano 20 Marzec 2004 He he he pomocni jesteście, zresztą nie dziwie się samemu by mi sięnie chciało stukać. no offence
Rekomendowane odpowiedzi