Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hey

Mam pare pytan ktore znacznie ułatwiłyby mi prace z 3Dmaxem, i mam nadzieje że udzielone odpowiedzi pomogą też innym. więc zaczynam:

1:MeshTools i inne... - jak to poustawiać żeby było widoczne w zakładce customize UI?

2: widizałem na niektorych screenach ze menu 3Dmaxa składa sie z obrazków a nie tekstu, i jak chcesz narysować obiekt Sphere to nie klikasz na tekst tylko na obrazek z narysowana sferą, takie same obrazki były tez przy modyfikatorach , swiatlach itp. jak to ustawić?

3: (WARZNE!) MaxScript- sciaglem sckrypty ze strony max3d.pl , i nie wiem jak zrobić żeby skrypty działały... jak sie je wogule uaktywnia... probowałem urzywać opcji z zakładki maxscripts/open script , runscript ale nie chce działac... jak sie z tego korzysta? przy czym? i w jaki sposob?

4: co to jest uwidocznienie poprawnych lini pod zakladka Edit Mesh?

http://max3d.pl/tutoriale/kurs144/index.htm

chciałem wykonać model głowy ale nie rozumiem połowy zgadnien... np: weldowanie vertexow

5: jak sie dodaje polygony do obiektu?

6: Jak uaktywnic skryptu ułatwiające modelowanie postaci i czy character studio to dobry program ich modelowania(lepszy od 3Dmaxa)... wiem że już o to pytałem ale spodobało mi sie tworznie postaci i chciałbym od tego własnie zaczac..

Tomek Baginski urzył bardzo ciekawego skryptu do rozrastania się konarów drzew dostępnego na max3D.pl, bardzo chciałem z tym poeksperymentować ale nie wiem jak go uaktywnić:(

DZIĘKI!!

• Odpowiedzi 2
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności