sewo Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Witam, zamieszczam tutaj moj pierwszy model auta. Sceny nie wrzucam do ukonczoncyh prac bo nie jest tego warta. Prosze o opinie, napiszce co jest zle,co zmienic... (uwzglednijcie ze to moja pierwsza praca ;] ) pozdro http://img16.imageshack.us/img16/8650/mustang1u.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 Ja bym troszkę rozmył tło :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Marzec 2009 Share Napisano 14 Marzec 2009 no i koło przednie jakby lata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewo Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 Witam, kolejny render mustanga... i kolejne pytania: Co zrobic aby opona nie wygladala tak plastikowo. Jak zlikiwidowac to "ziarno" na renderze ( na masce,cieniach,na progu). To moj pierwszy model jak juz wspominalem wiec prosze o pomoc ;] i ogolne uwagi na temat rendera ;] Pozdrawiam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thunder Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 popatrz najpierw na zdjęcia mustanga, później popraw model tak aby był jak najbardziej podobny do tego na zdjęciach i w końcu będziesz mógł to nazwać mustangiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewo Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 Ok,a biorac pod uwage sam render, jak pozbyc sie szumu z niektorych miejsc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pads Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 czym renderujesz? samplowanie musisz zwiekszyć zeby pozbyc sie szumow. W ustawieniach rendera to sie robi poszukaj sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewo Napisano 22 Marzec 2009 Autor Share Napisano 22 Marzec 2009 Mental Ray... gdzie znajde to samplowanie ?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pads Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 No w ustawieniach renderera.. F10 i tam masz render i samples per pixel (1/4 i 4 to podstawa zwieksz troche pierwsza, albo obie), wybierasz tez filter (Mitchell jest dobry, ale to i tak musisz potestowac bo to zalezy od sytuacji) i smigaj. Do tego jak uzywasz caustics - to musisz zadbac by na dany element padala odpowiednia ilosc fotonow - bo inaczej masz wlasnie bledy wynikajace z niedoswietlenia. Te ustawienia tez sobie wtedy zwiekszasz... albo w rendererze albo w zrodle fotonow (w swietle) Mam nadzieje ze nic nie pomylilem. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaba Napisano 22 Marzec 2009 Share Napisano 22 Marzec 2009 (edytowane) widać, że bardzo dokładnie wykonałeś tutka, ale zmień tego ptaka (czy co to tam jest). mustang ma "quńa" na grillu :) Edytowane 22 Marzec 2009 przez kaba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewo Napisano 23 Marzec 2009 Autor Share Napisano 23 Marzec 2009 spoko ja mialem na celu nauczyc sie podstaw modelowania fury wiec,glownym celem bylo to aby ten ford wygladal jak auto ;] ale nad detalami tez popracuje ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blader Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 sewo no ma cztery kółka, to juz jest samochod :D A na powaznie, przy lepszym renderze by wygladał o wiele lepiej. I zrob te lusterka bo ktos ci w "tylek" w jedzie na drodze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sewo Napisano 23 Marzec 2009 Autor Share Napisano 23 Marzec 2009 Dobra kolejny render,mysle ze troche lepiej wyglada ale to jeszcze nie to chyba. Nie wiem dlaczego opony sa takie ciemne i zlewaja sie z tlem ;/ I dalej nie wiem jak uzyskac jakis fajny material metalu na felgi. Czekam na porady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 23 Marzec 2009 Share Napisano 23 Marzec 2009 najpierw pokaz siatke, nie rzucaj jakis wyspecjalizowanych renderow, napewno nie na poczatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi