Napisano 14 Marzec 200916 l Witam, zamieszczam tutaj moj pierwszy model auta. Sceny nie wrzucam do ukonczoncyh prac bo nie jest tego warta. Prosze o opinie, napiszce co jest zle,co zmienic... (uwzglednijcie ze to moja pierwsza praca ;] ) pozdro http://img16.imageshack.us/img16/8650/mustang1u.jpg
Napisano 22 Marzec 200916 l Autor Witam, kolejny render mustanga... i kolejne pytania: Co zrobic aby opona nie wygladala tak plastikowo. Jak zlikiwidowac to "ziarno" na renderze ( na masce,cieniach,na progu). To moj pierwszy model jak juz wspominalem wiec prosze o pomoc ;] i ogolne uwagi na temat rendera ;] Pozdrawiam...
Napisano 22 Marzec 200916 l popatrz najpierw na zdjęcia mustanga, później popraw model tak aby był jak najbardziej podobny do tego na zdjęciach i w końcu będziesz mógł to nazwać mustangiem
Napisano 22 Marzec 200916 l Autor Ok,a biorac pod uwage sam render, jak pozbyc sie szumu z niektorych miejsc ?
Napisano 22 Marzec 200916 l czym renderujesz? samplowanie musisz zwiekszyć zeby pozbyc sie szumow. W ustawieniach rendera to sie robi poszukaj sobie.
Napisano 22 Marzec 200916 l No w ustawieniach renderera.. F10 i tam masz render i samples per pixel (1/4 i 4 to podstawa zwieksz troche pierwsza, albo obie), wybierasz tez filter (Mitchell jest dobry, ale to i tak musisz potestowac bo to zalezy od sytuacji) i smigaj. Do tego jak uzywasz caustics - to musisz zadbac by na dany element padala odpowiednia ilosc fotonow - bo inaczej masz wlasnie bledy wynikajace z niedoswietlenia. Te ustawienia tez sobie wtedy zwiekszasz... albo w rendererze albo w zrodle fotonow (w swietle) Mam nadzieje ze nic nie pomylilem. pozdro.
Napisano 22 Marzec 200916 l widać, że bardzo dokładnie wykonałeś tutka, ale zmień tego ptaka (czy co to tam jest). mustang ma "quńa" na grillu :) Edytowane 22 Marzec 200916 l przez kaba
Napisano 23 Marzec 200916 l Autor spoko ja mialem na celu nauczyc sie podstaw modelowania fury wiec,glownym celem bylo to aby ten ford wygladal jak auto ;] ale nad detalami tez popracuje ;]
Napisano 23 Marzec 200916 l sewo no ma cztery kółka, to juz jest samochod :D A na powaznie, przy lepszym renderze by wygladał o wiele lepiej. I zrob te lusterka bo ktos ci w "tylek" w jedzie na drodze :D
Napisano 23 Marzec 200916 l Autor Dobra kolejny render,mysle ze troche lepiej wyglada ale to jeszcze nie to chyba. Nie wiem dlaczego opony sa takie ciemne i zlewaja sie z tlem ;/ I dalej nie wiem jak uzyskac jakis fajny material metalu na felgi. Czekam na porady.
Napisano 23 Marzec 200916 l najpierw pokaz siatke, nie rzucaj jakis wyspecjalizowanych renderow, napewno nie na poczatek