s0d Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 witam, pracowalem w 3ds max 8 i teraz z ciekawosci mam wersje 2009 i mam maly problem. Kiedy zaznaczam obiekt wybieram opcje np do przsuwania go to nie pojawia mi sie ten bajer pokazujacy osie. Mozna bylo (patrzac np w Top) kliknac tylko os x i po niej ciagnac obiekt czy tez y itp. Szukalem ale nie moge znalezc jak to wlaczyc a najgorzej ze nie wiem jak to sie nazywa. Niech ktos chociaz rzuci mi nazwe to znajde ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 17 Marzec 2009 Share Napisano 17 Marzec 2009 Gizmo? Klawisz x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s0d Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 ok o to mi chodzilo gizmo... ale wciskam x i nie dzialczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s0d Napisano 17 Marzec 2009 Autor Share Napisano 17 Marzec 2009 Dalej nie dizała.. w ustawieniach znalazłem i gizmo jest włączone zmienaiłem opcje kombinowałem i dalej nic... zainstalowałem 3ds max 8 i działa.. więc już nie wiem co jest w tamtym źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi