Likki Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 No więc, udzielam się na forum od niedawna i będzie to moja pierwsza Bitwa. Pomyślałem, że nie zaszkodziłoby spróbować. Jako że tematyka konkursu jest dosyć ciekawa, a w dodatku robię ostatnio coś, co jest z nią dosyć mocno związane... zdecydowałem się. No więc, temat który wybrałem to wirtualizacja, czyli przetwarzanie cząstek atomowych, na elektrony przy zachowaniu świadomości przesyłanego do komputera obiektu. Czyli sci-fi pełną gębą :P Niektórzy może domyślają się skąd pomysł, niektórzy wiedzą, tak czy siak, zebrałem dzisiaj około 300 referek w folderze, więc powinno mi na razie wystarczyć ;) Mam zamiar zrobić skanery (czyli urządzenia przetwarzające i wysyłające do wirtualnego świata), i komputer który to wszystko obsłuży. Oto, czym zainspiruję wygląd skanera: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SereCk Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 brzmi jak zderzacz hadronow :D dobrze mysle ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Likki Napisano 10 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2009 No nie do końca, jednak wygląd częściowo wzoruję właśnie na zderzaczu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Hmm... A wiesz, że jakbyś rozpędził człowieka do prędkości światła, to by się zmienił w energię ^^ Gorzej z powrotem do poprzedniej formy ( niemożliwe ), ale co tam ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drukarz Napisano 12 Kwiecień 2009 Share Napisano 12 Kwiecień 2009 Przypomniało mi się jak z kumplem na fizyce wpadliśmy na pomysł łączenia pendriva z ludzkim mózgiem, nie trzeba by było się uczyć, tylko by się e-booki od razu do mózgu wrzucało :) Fizyczka dała nam plusa za pomysłowość i wygłosiła długi referat o moralności naszego pomysłu (manipulowanie ludzkim umysłem itp...). Sorry że śmiecę ci w wątku :D Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi