Napisano 14 Kwiecień 200915 l Witam mam problem - potrzebuje stworzyć ciecz powstałą z wymieszania się kilku farb o różnych kolorach (farby wylewają się i mieszają ...) proszę o pomoc - posiadam 3D Studio MAX 9 - czy da się to zrobić w tym programie ? z cieczą jeszcze niepracowałem :( może jakaś podpowiedź ? to mój pierwszy post na tym forum - więc chciałbym się serdecznie przywitać i pozdrowić szanowną brać :) Pozdrawiam
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Witaj Max sam w sobie nie ma niczego do fachowej symulacji plynow. Pozostaje do niego doczepic cos w rodzaju RealFlow albo Glu3d. Z alternatywnych i o wiele tanszych rozwiazan jest symulacja plynow w Blenderze.
Napisano 14 Kwiecień 200915 l Autor dzięki za szybką odpowiedź - w Blenderze robiłem ale tam niestety da się zrobić ciecz tylko w jednym kolorze bądź zmieniającą kolor ale niemożna zrobić cieczy w różnych kolorach mieszających się ze sobą :(
Napisano 15 Kwiecień 200915 l realflow bardzo dobrze z tym sobie radził w pierwszej już wersji- niestety nie jest tani, i jest "ciężki" (tzn. mocno obciąża kompa)
Napisano 18 Kwiecień 200915 l Autor Raz jeszcze dziękuję za odpowiedzi :) mam jeszcze jedną prośbę - czy ktoś z szanownego grona bawił się RealFlow'em i mógłby mi udzielić odpowiedzi na pare pytań ?? Pozdrawiam