Korsarz-37 Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Witam mam problem - potrzebuje stworzyć ciecz powstałą z wymieszania się kilku farb o różnych kolorach (farby wylewają się i mieszają ...) proszę o pomoc - posiadam 3D Studio MAX 9 - czy da się to zrobić w tym programie ? z cieczą jeszcze niepracowałem :( może jakaś podpowiedź ? to mój pierwszy post na tym forum - więc chciałbym się serdecznie przywitać i pozdrowić szanowną brać :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 14 Kwiecień 2009 Share Napisano 14 Kwiecień 2009 Witaj Max sam w sobie nie ma niczego do fachowej symulacji plynow. Pozostaje do niego doczepic cos w rodzaju RealFlow albo Glu3d. Z alternatywnych i o wiele tanszych rozwiazan jest symulacja plynow w Blenderze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korsarz-37 Napisano 14 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2009 dzięki za szybką odpowiedź - w Blenderze robiłem ale tam niestety da się zrobić ciecz tylko w jednym kolorze bądź zmieniającą kolor ale niemożna zrobić cieczy w różnych kolorach mieszających się ze sobą :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Kosiorek Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 realflow bardzo dobrze z tym sobie radził w pierwszej już wersji- niestety nie jest tani, i jest "ciężki" (tzn. mocno obciąża kompa) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korsarz-37 Napisano 18 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2009 Raz jeszcze dziękuję za odpowiedzi :) mam jeszcze jedną prośbę - czy ktoś z szanownego grona bawił się RealFlow'em i mógłby mi udzielić odpowiedzi na pare pytań ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tmdag Napisano 21 Kwiecień 2009 Share Napisano 21 Kwiecień 2009 Jasne, pisz na maila! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi