Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, problem dotyczy tego, ze podczas pracy w 3ds w pewnym momencie(przewznie, kiedy w viewporcie znajduje sie duzo elementow typu drzewa, samochody) pojawia sie komunikat:"The application has run out of memory and will now close.

Do you want to attempt to save a copy of the current scene?"

po czym po kliknieciu ok lub anuluj nastepuje wylaczenie 3ds i tak problem sie powtarza w kolko po odpaleniu. W projekcie jest duzo drzew(okolo 30

), które podczas wyskoczenia komunikatu zmieniaja barwe na jaskrawo czerwono, nie wiem czy chodzi o to, ze ram nie nadaza do tylu obiektow czy co..? moze dlatego, ze te drzewa maja wgrane liscie i wszystko, ewentualnie moze ktos potrafi doradzic co zrobic, zeby ladowaly sie one dopiero podczas renderingu np., prosze o jaka kolwiek pomoc. pozdrawiam i z gory dziekuje za kazda wskazowke.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

mam 3gb ramu i w menadzerze zadan uzycie ramu przed wlaczeniem projektu wynosi w granicach 700-900mb po wlaczeniu okolo 1,5gb kiedy, zaczynam oddalac w viewporcie obraz, zeby uchwycic caly obszar w widoku uzycie skacze do 2,2gb, niektore drzewka zminiaja barwe na czerwona i wtedy wyskakuje ten nieszczesny komunikat.

Napisano
  • Autor

jesli nie mam opcji v-ray mesh export po kliknieciu prawym to znaczy, ze nie mam vray..? i musze go zainstalowac tak..?

Napisano

No jesli nie renderujesz w vrayu to ta opcja ci sie malo przyda. Mental Ray tez ma proxy od czasu maxa 2009 (czy tez 2008).

Napisano
  • Autor

mam vray robie wszytsko wedle tamtej strony i na koniec mi wyskakuje cos dziwnego, dodaje fotke pokazujaca co sie dzieje, ustawiam kamere naciskam rendering i jak widac pokazuja sie tylko jakies elementy tego drzewka, z gory dzieki za pomoc. beznazwy1kka.jpg