Temporal Napisano 20 Kwiecień 2009 Napisano 20 Kwiecień 2009 Mam maxa 2009 i vraya 1,5 sp2 i gdy laduje do material editora duze teksturki jak 7000 px i wiecej np texty lisa :P to wyskakuje komunikat ze sciezka testkury i memory error. Mam tylko 2gb ram moze i malo ale gdy jest zaladowany scanline czy mental to do material editora moge smialo wrzucac takie tekstury i zadnego errora nie ma. Mysle wiec ze to nie jest problem sprzetowy jak wiekszosc mysli (pewnie lepszy sprzet by sie przydal) tylko jakis blad maxa na lini varay. Moze cos w material editorze trzeba ustawic jakies pomysly?
mkeruj Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Ja nie jestem pewien, może mówię głupoty, ale spróbuj przeskalować do max 4096px po boku. Chyba vray tak ma.
La R Napisano 21 Kwiecień 2009 Napisano 21 Kwiecień 2009 Możesz spróbować również przestawić silnik dla edytora materiałów na defaultowy scanline i/lub pobawić się w proxy dla materiałów.
Temporal Napisano 21 Kwiecień 2009 Autor Napisano 21 Kwiecień 2009 thx za odpowiedzi poproboje pozniej
Rekomendowane odpowiedzi