artur_ek Napisano 16 Grudzień 2002 Share Napisano 16 Grudzień 2002 Hej, hej jak moj komp wytrzyma to powstanie pustynny pojazd gasienicowy oraz scigacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur_ek Napisano 16 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2002 Przesylam jeszcze zaczatek scigacza. Prosze o opinie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wingman Napisano 16 Grudzień 2002 Share Napisano 16 Grudzień 2002 bardzo dobre modeliki. sporo szczegółów ciekaw jestem w jakiej scenerji je umie¶cisz... czekamy na więcej wingman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 16 Grudzień 2002 Share Napisano 16 Grudzień 2002 tylko mam nadzieję ze go pobrudzisz,botaki czy¶ciutki toon by nawet w fabryce długo nie był... ale poza tym to popieram przedmówcę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bremen Napisano 17 Grudzień 2002 Share Napisano 17 Grudzień 2002 no ja bym sie przyczepil do jednego jak ten pojazd ma w praktyce jezdzic...wiem ze to wymyslone ale na srodku jest pochyl w dol...i gosienice tez ida w dol przez co jak by od roszyl to by podwozie te gasienice niezle pojechaly poniewaz by sie wyprostowaly :D:D...ale to tak tylko gadam pozatym modelik ladny ale jak wczesniej wspominano powinno sie go lekko przybrodzic :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar_hunter Napisano 17 Grudzień 2002 Share Napisano 17 Grudzień 2002 Gratuluje bardzo ladnych i szczegolowych modeli. Nie mam sie do czego przyczepic ale mysle ze kola napedowe ( Te duze ) w pojezdzie gasienicowym sa troszke biedne(chodzi o to ze srodek tego kola jest ciut za plaski) ja dalbym na srodku tego kola jakas wielka srube ;) Of course to jest moje zdanie mozesz je wziac pod uwage lub nie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bar_hunter Napisano 17 Grudzień 2002 Share Napisano 17 Grudzień 2002 Bremen --> Nie jestem specem od ukladu jezdnego czolgow ale wydaje mi sie ze : - Kola napedowe maja zabki a rolki sa plaskie i gasienica moze sie po nich slizgac; - Dalej: gdyby powiedzmy naciagnac gasienice tylko na odcinku stykajacym sie z ziemia to w tym miejscu nie mogla by sie ona poluzowac ze wzgledu na wspomniane zabki . - Analogicznie czesc gorna (nie stykajaca sie z ziemia byla by ostro poluzowana i opadala by i nie mogla by sie napiac pod warunkiem ze kolo tylne dostarczalo by pas gasienicy z taka sama predkoscia jak pas gasienicy zabierany jest przez kolo przednie czyli gasienica w tym miejscu mogla by utrzymywac rowny wspolczynik naciagniecia . - Jezeli czolg byl by napedzany tylko przez przednia os to wtedy zgadzam sie z Toba - Gdybym mial skaner to pokazal bym Ci zdjecie poruszajacego sie czolgu T-55 w ktorym gorna czesc gasienicy nie jest napieta i spoczywa na kolach jezdnych ( nie jestem pewien w 100% ale ten czolg ma chyba tyl naped ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur_ek Napisano 17 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2002 Dzieki za cenne uwagi. Gdyby moj komputer nie umieral za kazdym razem kiedy chce cos dodac do projektu i gdyby nie fakt ze zajmuje sie maxem od jakiegos miesiaca to pewnie bym je wszystkie uwzglednil. Jestem (a raczej moj komp jest od 4 godzin) na etapie renderingu avika z jadacym scigaczem. Jutro rano go podesle. Ps. Czy u kazdego to wszystko odbywa sie tak wolno??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyb Napisano 18 Grudzień 2002 Share Napisano 18 Grudzień 2002 Bardzo fajne modeliki. Pomy¶l nad jak±¶ ciekaw± sceneri±. Przył±czam się również do Ehecatl\'a, koła napędowe powinny być bardziej urozmaicone (może ażurowe?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur_ek Napisano 18 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 18 Grudzień 2002 jest, jest porusza sie! NIe texturowany jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 19 Grudzień 2002 Share Napisano 19 Grudzień 2002 co do g±sienicy to faktyznie rozwaliłaby ten błotnik( to wgięcie) nie zaleznie od tego co by tanm było. co do animacji to przy takiej predkosci to raczej nie udaloby mu sie podrzucic przedniego kola. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boms Napisano 19 Grudzień 2002 Share Napisano 19 Grudzień 2002 zgadzam sie z Saygon\'em... jeszcze jedno - opona na przednim kole nie ma bieznika... zrobisz cos z tym? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artur_ek Napisano 19 Grudzień 2002 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2002 faktycznie dalem plamy z przdnim kolem. Naprawie to. Jako ze swieta za pasem, snieg na dworze postanowilem do mojej scenki wrzucic \"zimowy\" akcent. I oto powstal Cyber Balwan. Tak na marginesie chyba powinien powstac specjalny dzial poswiecony balwankom. Prosta forma (3 kulki) kazdy moze sie wykazac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azazel Napisano 20 Grudzień 2002 Share Napisano 20 Grudzień 2002 cos czuje ze ty bys nie zajol czolowej lokaty ... ten balwan jest strasznie kijowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saygon Napisano 20 Grudzień 2002 Share Napisano 20 Grudzień 2002 mi sie podoba. faje ujecie kamery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukx Napisano 20 Grudzień 2002 Share Napisano 20 Grudzień 2002 niech mnei ktos oswieci jak zrobic ten myk z tymi wystajacymy drutami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi