niktotam1 Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 Mam zwykły obiekt i mam rozłożoną UVke do niego. Chciałbym rozłożyć drugą Uvke dla obiektu. Próbuje zmieniać 'map channel' ale nic to nei daje. w May mozna odrazu przeskakiwać pomiedzy UVsetami i odrazu sie pojawia mapowanie. W maxie nie moge tego rozgryźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 w maxie jak już masz więcej niż jeden zestaw UVmap to wchodzisz we właściwości textury i gdzieś tam w prawym rogu zaznaczasz z którego UV ma ona korzystać . Jeżeli jest wduszona szachownica (pokazywanie mapy w viewporcie to powinno się zmieniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktotam1 Napisano 22 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2009 no tak ale to są materiały.. a ja bym chciał prosto i jasno obejrzeć rozłożone mapowanie dla 1go channelu i dla 2go channelu i łatwo je modyfikować :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdeno Napisano 22 Kwiecień 2009 Share Napisano 22 Kwiecień 2009 a to chyba musisz nadać dwa modyfikatory UnwrapUV i przełączać się między nimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi