KLIK Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 witam musze nałozyć sobie mape na plane, problem w tym, że nie moge załadowac jpg. Niby normalnie max go widzi, klikam na niego i nic... moze dlatego ze ma 9000 x 6000pix, mieliscie cos takiego? zmniejszyłem o polowe dalem greyscale i nic.... edit: działa! przenioslem do innego folderu, zmienilem nazwe..... i laduje, nawet 9000x6000. strasznie dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 28 Kwiecień 2009 Share Napisano 28 Kwiecień 2009 za jakis czas znow ci sie powtorzy... wiec sie nie ciesz :P ma to bezposredni zwiazek z wyswietlaniem a konkretnie sterownikami, sprobuj przelaczyc z DirectX na OpenGL i zmniejszyc rozdzielczosc wyswietlanych bitmap to problem pojawi sie duzo pozniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLIK Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 29 Kwiecień 2009 akurat to nie to ..... ze sterownikami mam inny problem. zainstalowałem maxtreme 10 - i jak włacze to nie działa mi snap wcale, move działa jakos dziwnie, dlatego pracuje na opengl od jakiegos czasu. ale dzieki za odp.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi