Napisano 6 Maj 200915 l Witam muszę wybrać temat pracy magisterskiej, i postanowiłem że chcę pisać o 3ds max ponieważ znam średnio ten program, jednak nie wiem co konkretnie by miało się znajdować w takiej pracy, praca magisterska jest pracą porównawczą, roziwązującą konkretny problem, przedstawiającą osiągnięte wnioski, i tu jest problem gdyż mojemu promotorowi trudno wygodzić, gdyż wogóle nie zna się na grafice. Znajomy, który też pisze prace u tego samego promotora , zaproponował przedstawienie wszystkich silników renderingu i chyba przy tym zostanie. Ja wymyśliłem żeby przedstawić wszystkie sposoby modelowania. Lub porównianie Maxa z Blenderem na konkretnym modelu. Myślałem też żeby pisać o maxie+ZBrush, tyle że to jest temat dobry dla pracy licencjackiej, gdzie trzeba coś zrobić, a nie jak w pracy magisterskiej przedstawić i rozwiązać konkretny problem. Może macie jakieś doświadczenia, propozycje?
Napisano 6 Maj 200915 l Trudno mi coś wyśleć ale jestem bardzo ciekawy na jakiej uczelni studiujesz i jak wyglądają takie prace magisterskie, chętnie bym taką przeczytał. Powodzenia, pozdrawiam
Napisano 6 Maj 200915 l Ja pisałem o zastosowaniu 3ds max w projektowaniu tekstyliów - skupiłem się na opisie możliwości softu w zakresie przeprowadzania symulacji fizycznego zachowania tkanin/dzianin.
Napisano 11 Listopad 200915 l Autor aspenboy, ciekawy masz temat, okazało się że na mojej uczelni AHE(WSHE) zamknęli informatykę i przemieśli nas, SUM 3 sotatni semestr do Łodzi na WSInf, ty też jesteś z Łodzi i ciekawy jestem na której uczelni studowałeś?
Napisano 11 Listopad 200915 l Ja kończyłem Polibudę - wydział Inżynierii i Marketingu Tekstyliów (dawne Włókiennictwo), specjalność Architektura Tekstyliów. Nie wiem jak to teraz wygląda, bo broniłem się ze 3 lata temu :D
Napisano 11 Listopad 200915 l ja piszę pracę o animacji 3d postaci i robię do wszystkiego krótki film animowany, ok. 4 minutowy, fajna sprawa :D
Napisano 25 Listopad 200915 l Autor A możesz sprecyzować twój temat, praca inż czy magisterska? jakie założenia były w pracy, jakie kryteria oceniania np. realizm ruchu?
Napisano 26 Listopad 200915 l praca magisterska, temat to porównanie i zastosowanie wybranych metod animacji postaci 3d w filmie, kryteriów większych nie ma, promotor zgodził się na przyjętą przeze mnie stylistykę no i będę walczył z animacją postaci, jestem dopiero w początkowej fazie, mam scenariusz, modele, kończe animatik :)