plug Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Witam, mam problem z merge- przerzucam model np. drzewo (.max) i wszystko jest ok z jego teksturami, ale kiedy do tej samej sceny chce przerzucic nastepne drzewo to :albo zmienia on swoje materiały, albo zmieniają sie poprzedniego modelu.. Zapisane mam wszystko w odpowiendiej sciezce i nazwy materialów nie powtarzają sie. To co jest nie tak? W ogóle to probuje zrobic gotowa scene, zeby tylko wrzucac tam model. Jeszcze probuje cos z Xref objects, ale jak ślepy przez mgłe..
Gość Gosc Napisano 13 Maj 2009 Napisano 13 Maj 2009 no to jest dowod na to ze jednak materialy maja takie same nazwy co robisz gdy wyskoczy ci monit o duplikacie materialow? (podczas Merge) masz tam opcje AutoRename, dzieki temu materialy nie ponadpisuja sie, jesli uzyles Use Scene Material to moze byc roznie :D zaleznie od tego czy to faktycznie byl taki sam material czy tez tylko tak samo sie nazywal
plug Napisano 13 Maj 2009 Autor Napisano 13 Maj 2009 daje use merget material. A nazwy materiałów to było pierwsze co sprawdziłem.. Ale ze mnie du.a :P Działa, jest ok wszystko.
Rekomendowane odpowiedzi