Napisano 12 Maj 200916 l Witam, mam problem z merge- przerzucam model np. drzewo (.max) i wszystko jest ok z jego teksturami, ale kiedy do tej samej sceny chce przerzucic nastepne drzewo to :albo zmienia on swoje materiały, albo zmieniają sie poprzedniego modelu.. Zapisane mam wszystko w odpowiendiej sciezce i nazwy materialów nie powtarzają sie. To co jest nie tak? W ogóle to probuje zrobic gotowa scene, zeby tylko wrzucac tam model. Jeszcze probuje cos z Xref objects, ale jak ślepy przez mgłe..
Napisano 13 Maj 200916 l no to jest dowod na to ze jednak materialy maja takie same nazwy co robisz gdy wyskoczy ci monit o duplikacie materialow? (podczas Merge) masz tam opcje AutoRename, dzieki temu materialy nie ponadpisuja sie, jesli uzyles Use Scene Material to moze byc roznie :D zaleznie od tego czy to faktycznie byl taki sam material czy tez tylko tak samo sie nazywal
Napisano 13 Maj 200916 l Autor daje use merget material. A nazwy materiałów to było pierwsze co sprawdziłem.. Ale ze mnie du.a :P Działa, jest ok wszystko.