Napisano 13 Maj 200915 l Nie wiem czy temat byl juz poruszany na forum dlatego jesli dubluje tym postem informacje, ktora ktos juz tutaj wczesniej umieszczal to prosze admina o usuniecie tego wpisu. Chodzi o dostep do legalnych wersji oprogramowania Autodesku w wersji akademickiej, dla osob, ktore posiadaja aktualny (dzialajacy) adres mailowy uczelni na ktorej studiuja. Za posrednictwem strony http://www.students.autodesk.com nalezy sie zarejestrowac podajac wlasnie adres uczelniany. Po chwili na skrzynce pojawia sie wiadomosc z linkiem aktywujacuym konto. Dostajemy tym samym dostep do dzialu download, skad mozna pobrac akademickie wersje oprogramowania wraz z odpowiednim kluczem. Z tego co wiem sa to licencje roczne (prawdopodobnie z mozliwoscia odswiezenia - ale nie jestem tego pewien). Niestety dla wiekszosci userow forum ciosem bedzie informacja ze "promocja" nie sa objete max, maya, oraz mudbox. Jest za to motion builder, autodesk viz 2008:) i studiotools oraz wszelakie oprogramowanie inzynieryjne. pozdr. S