arkadiuszlubawa Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Witam, mam taki problem. Ładując plik dwg nie ustwiłem dobrego wygładzenia i teraz w mniejszych detalach zamiast płynnego okregu mam okrąg kanciaty. czy mozna zmienić wygładzenie w już istniejacym obiekcie. Pliska o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 jeśli to bryła 3D to walka z ręcznym wygładzaniem tych elementów może być uciążliwa więc radzę na spokojnie jeszcze raz zaimportować z dobranymi parametrami. Niestety po imporcie obiekt jest na sztywno konwertowany na mesh i nie ma już możliwości zmiany parametrów jakości modelu tak jak przy imporcie. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arkadiuszlubawa Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 a jak należy ustawić parametry aby były płynne kształty. Bo szczrze mówiąc trochę kombinuję a słaby efekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 14 Maj 2009 Share Napisano 14 Maj 2009 Parametr "Curve steps" przy imporcie pliku dwg. Odpowiada za krzywe w obiekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi