Napisano 15 Maj 200915 l Witam! Z góry przepraszam jeśli wybrałem nieodpowiedni dział aby zadać poniższe pytanie, nie byłem pewien gdzie to wcisnąć. Mam zatem taki problem, że stworzoną grupę obiektów exportuję do 3Ds. Ta grupa obiektów to tor, i otoczenie, jakaś tam trawa piach itp. Kiedy IMPORTUJE ponownie ten plik, jeden z obiektów (jest to trasa) nie wiedzieć czemu importuje się zmniejszona, jakby zeskalowana. Kiedy robiłem wcześniejszą trasę, o dziwo problem rozwiazał się, kiedy zmieniłem trasę z Editable Mesh na Poly, wtedy wszystko grało, ale był o chyba przypadek, bo teraz siedzę nad tym problemem którąś godzinę i nic nie pomaga. Nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jeśli ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją bądź wie jak mi pomóc, byłbym niezmiernie wdzięczny! Pozdrawiam
Napisano 15 Maj 200915 l Zastosuj na obiekcie Reset Xform po czym collapse - powinno pomóc. Edytowane 15 Maj 200915 l przez La R
Napisano 15 Maj 200915 l Autor Hmm... a gdzie znajduje się ów Reset Xform i Collapse? Bo nawet w helpie tego nie ma a jedyne Collapse jakie znam to "zbijanie" polygonów pod Edit poly np.
Napisano 15 Maj 200915 l Reset XForm znajdziesz w panelu Utilities (panel z ikona młotka) -efektem tego jest nadanie obiektowi modyfikatora XForm...Collapse znajdziesz w menu prawokliku na modyfikatorze ( jakimkolwiek ) w stosie modyfikatorów.