MaxymilianMax Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 Witam. Nie jestem tu nowy ;) .. i potrzebuję małej porady. A mianowicie czy może mi ktoś napisać jak w 3ds Max 8 SP3 nałożyć dowolną texturę(np. proceduralną, bitmapę) na particlesowy objekt SuperSprawy typu BlobMesh? Szukałem już w googlach itp, ale nie zlalazłem odp. do tego przypadku. Modyfikator UVW Map nie jest dotępny dla tego objektu , a Scanline krzyczy po nałożeniu np. bitmapy o brak koordynacji textury. Więc jak to efektownie i w miarę łatwo zrobić? :) Pozdrowienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 25 Maj 2009 Share Napisano 25 Maj 2009 w edytorze materialu, w proceduralu, przelacz mapowanie z "Explicit UV Channel" na "UVW from object XYZ" albo " ... from World XYZ" oczywiscie bedzie to dobrze wygladac pod warunkiem ze skladowe bloba sie nie przemieszczaja jesli sie przemieszczaja gdziesc na maxscripts.de byl skrypcik wypalajacy koordynaty UV na stale na podstawie XYZ z jakiejs klatki czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 Dzięki za Full Pro odpowiedź Gdynianinie ;) Full profeska.. :) PS: Mam sporo klientów w Gdyni , to mój główny teren "oddziaływania" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 25 Maj 2009 Autor Share Napisano 25 Maj 2009 (edytowane) Oł yeah. działa.. logo Play może się schować ;) Edytowane 25 Maj 2009 przez MaxymilianMax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi