Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Ostatnio rozpocząłem swoją 'przygodę' z 3ds maxem 2009, i dzisiaj napotkałem jeden problem. Po użyciu proboolean, niektóre poly złaczyły się ze sobą i nie za bardzo wiem jak je rozdzielić. Przed wycieciem boxow przy uzyciu proboolean bylo ich znacznie wiecej. Proszę o pomoc w tej sprawie.

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 995
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bool jest blee, nawet ten pro. Naucz się modelować a nie używaj lipnych narzędzi ;)

Napisano

proboolean jak i boolean niszczy sitatke i wychodza pozniej pierdoly. Naucz sie modelowac od podstaw to bedzi Ci pozniej latwiej ;]

Napisano

Co do tego ze jest to okropne narzedzie to nie mam watpliowsci, strasznie czesto mi nie wychodzilo to co chcialem zrobic. Mam jeszcze jedno pytanie, apropo 'quickslice'. Zawsze jak tego uzywam to ta linia ciecia przechodzi przez caly moj projekt, czy jest jakas opcja/inne narzedzie cos w stylu quickslice tylko w okreslonym miejscu ? ( albo moze to ja zle tego uzywam, prosze mnie skorygowac )

Co do zastapienia boolean, moze da sie to zrobic extrudem do srodka, i pozniej tylko wyciac 1 poly od wewnatrz sciany w miejscu okna?

Napisano
  Lorek napisał:
...czy jest jakas opcja/inne narzedzie cos w stylu quickslice tylko w okreslonym miejscu ?

Hej użyj narzędzia "cut" albo "slice plane"

Napisano
  Lorek napisał:
Co do zastapienia boolean, moze da sie to zrobic extrudem do srodka, i pozniej tylko wyciac 1 poly od wewnatrz sciany w miejscu okna?

Ja to jest dobry pomysl ;] i pozniej laczysz vertexy

Napisano

Ok dziekuje bardzo za pomoc!

Napisano

polecam, cut, slice.... a potem bridge, mozesz zaznaczyc 2 grupy krawedzi i je polaczyc, wiele osob sie zniecheca do recznego ciecia obiektu bo potem nie wiedza jak to polaczyc ze soba... BRIDGE na

krawedziach w wiekszosci wypadkow zalatwia sprawe

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności