Karollo15 Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Mam mały problem. Otóż dopiero uczę się modelować, ustawiłem już sobie blue print. Jednak kiedy chce modelować to plane zasłania mi blue print'a i nie widzę linii. Co należy zrobić aby plane był przeźroczysty (nie chodzi mi tutaj o "material editor" i opacity). i jeszcze jedno pytanie. Nie wiem dlaczego ale po ustawienu blue print chciałbym aby był on przeżroczysty z jednej strony (polecenie Backface cull) ale niestety menu object proporties jest zabloowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 1. Alt+X 2.unfrezze all 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karollo15 Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 alt+ x coś mi to nie działa a to 2 to gdzie znajde? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 klikasz gdziekolwiek w viewprocie(PPM na "wolną przestrzeń) a co do Alt+X to najpierw zaznacz obiekt i dopiero potem Alt X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karollo15 Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 ja już nie wiem. To co mowicie kompletnie nie dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karollo15 Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Czy istnieje jakis sposób na odblokowanie Object Proporties Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karollo15 Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 mam wersje #d max studio 2009 moze to jest problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Czerwiec 2009 Share Napisano 9 Czerwiec 2009 jeżeli chcesz mieć przeźroczystego plane klikasz na niego ki wciskasz kombinacje klawiszy jeżeli nie możesz zaznaczyć "zabloowanego" printa to kliknij PPM-> unfreeze all 2009, to nie jest problem, sam go użytkuje p.s edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karollo15 Napisano 9 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 9 Czerwiec 2009 Dobra poddaje się. Nie mam już sił dzisiaj na tego 3d maxa. Klikam robie tak jak mówisz i nic. nie wiem czy mam coś naryte w ustawieniach. Zaznaczam plane klikam alt+x i nic. Robię unfreeze all, idalej to samo. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi