Kishkoltz Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 Witam! Mam pewien kłopot. Zrobiłem ładny model gitary w sketchupie, bo jest bardzo prosty w obsłudze ale zauważyłem, że nie rozwinę za bardzo możliwości wspomnianego modelu w tym programie. Więc zainstalowałem Wings 3d. Pierwszą rzeczą, jaką musiałem zrobić, była trzyetapowa konwersja do .3ds i myślę, że przy tym nie da się popełnić błędu. Później przyszła pora na import modelu w Wings 3d. I model się pokazał. Położony na boku. Niestety, co więcej, zamiast pięknie płaskich powierzchni, jak to było w sketchupie, dostałem powierzchnie podzielone na sporą ilość trójkątów. To nie byłoby najgorsze, ale do tego doszły kolejne bryły nasuwające się od wewnątrz na zewnętrzną powierzchnię tworząc niemiły dla oka efekt. Oprócz tego w kilku miejscach model się pozałamywał itp. Czy ktoś ma pomysł, co mógłbym zrobić z tym feralnym modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gosc Napisano 17 Czerwiec 2009 Share Napisano 17 Czerwiec 2009 wyrzucic a tak na serio, uzywaj formatu OBJ bo zachowuje poligony przy imporcie do Wings, czyli cos co byla piecio - czy szesciokatem... bedzie nadal a nie kupa trojkatow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi