Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Wracam po latach.

Rendery nie są wypasione, chcę tylko pokazać ogólny zarys tego co tworzę. Jest to galeria sztuki w której znajdować się będą różne dzieła sztuki, rzeźby itp. Kilka renderów.

index.php?get=1&f=2

index.php?get=1&f=1

index.php?get=1&f=3

• Odpowiedzi 7
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak mawial majster Heniek - panie, to sie nie utrzyma. Przydalaby sie jakas konstrukcja pod te podesty i schody, bo same kolumny i kostrukcja pod szklem nie utrzyma na takiej rozpietosci.

Sam uklad platform jest niebanalny, natomiast zamkniecie tego w oszklonej kuli juz tak. Na pewno zebral bys brawa w erze Palacu Krysztalowego, ale to bylo 150 lat temu. Powodzenia w tworzeniu

Napisano

Dzieki za uwagi. Podesty dostana swoje kolumny schodom niewiele trzeba bo u gory sa przymocowane tylko nie mam pomyslu jak przymocowac do podestu schody u dolu. A co do szklanej kuli, to szklana kula nadala ksztalt podeston, bez niej nie powstalyby, ale moze i pomysle nad wkomponowanej owej galerii w inne, wieksze ciekawsze pudelko :]

Gość szysia565
Napisano

Bardzo podoba mi się pomysł :) Wykonanie... Jestem pełen optymizmu ;) Nadaj parę cech "realistyczności" (jeśli można tak to nazwać) i będzie git.

PS. I zwiększ trochę ogniskową kamery, żeby wyglądało jak budynek, a nie jak makieta ;)

Napisano

Przy galeriach jest zasada, że światło słoneczne ma być pod kontrolą, w razie potrzeby żeby można było nawet całkiem zaciemnić i oświetlić światłem sztucznym. Nie wszystkie wystawy będą dobrze wyglądały przy pełnym słońcu. Konstrukcyjnie w tej wersji nie do wykonania.

Napisano

Owej zasady nie znam. No to galeria bedzie czynna tylko w nocy :] jest nie do rozwiazania, ale pomysl jest jaki widac i tak zostanie i tak zostanie zrealizowany kiedy wroce do niego.