Napisano 18 Czerwiec 200915 l Witam. Wracam po latach. Rendery nie są wypasione, chcę tylko pokazać ogólny zarys tego co tworzę. Jest to galeria sztuki w której znajdować się będą różne dzieła sztuki, rzeźby itp. Kilka renderów.
Napisano 18 Czerwiec 200915 l Jak mawial majster Heniek - panie, to sie nie utrzyma. Przydalaby sie jakas konstrukcja pod te podesty i schody, bo same kolumny i kostrukcja pod szklem nie utrzyma na takiej rozpietosci. Sam uklad platform jest niebanalny, natomiast zamkniecie tego w oszklonej kuli juz tak. Na pewno zebral bys brawa w erze Palacu Krysztalowego, ale to bylo 150 lat temu. Powodzenia w tworzeniu
Napisano 18 Czerwiec 200915 l Autor Dzieki za uwagi. Podesty dostana swoje kolumny schodom niewiele trzeba bo u gory sa przymocowane tylko nie mam pomyslu jak przymocowac do podestu schody u dolu. A co do szklanej kuli, to szklana kula nadala ksztalt podeston, bez niej nie powstalyby, ale moze i pomysle nad wkomponowanej owej galerii w inne, wieksze ciekawsze pudelko :]
Napisano 19 Czerwiec 200915 l Bardzo podoba mi się pomysł :) Wykonanie... Jestem pełen optymizmu ;) Nadaj parę cech "realistyczności" (jeśli można tak to nazwać) i będzie git. PS. I zwiększ trochę ogniskową kamery, żeby wyglądało jak budynek, a nie jak makieta ;)
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Autor Niestety chyba bedzie przerwa z koniecznosci. W miare mozliwosci wroce do projektu.
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Przy galeriach jest zasada, że światło słoneczne ma być pod kontrolą, w razie potrzeby żeby można było nawet całkiem zaciemnić i oświetlić światłem sztucznym. Nie wszystkie wystawy będą dobrze wyglądały przy pełnym słońcu. Konstrukcyjnie w tej wersji nie do wykonania.
Napisano 25 Czerwiec 200915 l Autor Owej zasady nie znam. No to galeria bedzie czynna tylko w nocy :] jest nie do rozwiazania, ale pomysl jest jaki widac i tak zostanie i tak zostanie zrealizowany kiedy wroce do niego.