deeking Napisano 18 Czerwiec 2009 Napisano 18 Czerwiec 2009 Witajcie Nie bedzie to nowoscia jesli napisze ze jestem swierzak w maxie. Jakies male pracki mam juz na sumieniu, jednak mam dylemat co do skali projektu, tzn. chodzi mi o skale w ex. badz interiorze. Czy modelujecie w 1:1 czy 1:10 a moze 1:100, i jak sie do tego maja materialy po nalozeniu na model. Wiem ze to lamerskie ale mam dylemat. pozdr. deeking
deeking Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Napisano 19 Czerwiec 2009 Hej No wlasnie w tym rzecz przy mniejszej skali i tekstury sa ostrzejsze(latwiej o jakosc), nie wiem jak sie bedzie zachowywal np. obraz wielkiej fotki rzuconej na 30m sciane (skala 1:1). Czy wyjda piksle, czy obraz bedzie rozmyty ? Czy warto w takim razie wybierac w tym przypadku fotki najwyzszej mozliwej rozdzielczosci? ale w tedy chyba czas renderu sie wydluza ? A po pomniejszeniu skali do np 1:10 czy 1:100, jak sie ma wtedy obraz z kamery i swiatlo z metala (moze bedą wystepowac przeklamania) przy renderze koncowym. Wiem ze to duzo pytan ale meczy mnie to i nie moge sie zabrac do roboty. A nie chce zaczynac wszystkiego od nowa. pozdrawiam deeking
deeking Napisano 19 Czerwiec 2009 Autor Napisano 19 Czerwiec 2009 VS_ Wielkie dzieki rozwiales wszelkie moje watpliwosci w tym temacie. zamykam ;)
Rekomendowane odpowiedzi