Gość ssnejku Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 (edytowane) Witam robie moj pierwszy exterior ma być to domek letniskowy wygląda on tak: Będę robił render końcowy bo już nie zrobię nic na dworze podczas renderu zamyka się 3ds, jeszcze trawa tylko może ktoś podżucić mapke displace trawy byłbym wdzięczny. Edytowane 19 Czerwiec 2009 przez ssnejku
godzio Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 skoro lokalizacja na słońcu to skąd cienie? :) a tak na poważnie to przepalone strasznie,i color mappingiem troche pokręć. Na forum była fajna mapa do displace, możesz ja też łatwo samemu zrobić w PS, np. noisem
siwy Napisano 19 Czerwiec 2009 Napisano 19 Czerwiec 2009 Na razie czerstwizna. koło exteriora to nigdy nie leżało :). serio: zacznij od przyzwoitego modelu, który będzie trzymał proporcje i będzie poprawny technicznie. Jak nie wiesz jak wyglądają domki to pooglądaj foty albo nawet zrób prosto ze zdjęcia jakiś. Na skończony model zrób dobre materiały. Jak będziesz miał jako-taki model zmapowany z fajnymi materiałami i teksturami to poćwicz oświetlenie, pooglądaj tutoriale, wskazówki i zdjęcia - jak to wygląda w rzeczywistośći. Jak będziesz miał domek i ładne oświetlenie, weźmiesz się za otoczenie i inne bajery. pozdro
Gość ssnejku Napisano 21 Czerwiec 2009 Napisano 21 Czerwiec 2009 http://img524.imageshack.us/i/domt.jpg/ nowy już coraz lepiej mi to wychodzi fajna zabawa z tymi exteriorami spodobało mi się to nadal proporcje ale następnym razem spróbuje to poprawić.
Rekomendowane odpowiedzi