Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam, mam taki mały problem z maxem 2009, gdy wchodzę w edycję siatki w editable poly i chcę dodać nowego polygona przy pomocy narzędzia create, natrafiam na dość frustrującą rzecz, mianowicie kursor pracuje w dwóch trybach.

1.Gdy znajdujemy się w obszarze istniejącego vertexa i klikniemy, tworzy poly pomiędzy istniejącymi vertexami (tak jak w starszych wersjach maxa),

2.Gdy znajdujemy się po za obszarem istniejącego vertexa i klikniemy, tworzy nam gdzieś w przestrzeni vertex. (w starszych maxach nie robił nic)

Wie ktoś gdzie i czy w ogóle można wyłączyć ten 2 tryb, żeby funkcja create pozwalała tylko na tworzenie poly pomiędzy istniejącymi vertexami, bo trzeba bardzo precyzyjnie w vertex ucelować inaczej utworzy nam nowy gdzieś w przestrzeni. Szukałem tej opcji ale nie mogę się doszukać ;/.

Pozdrawiam

sli.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 578
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Może masz snapa włączonego i to dlatego?

Napisano
  • Autor

nie nie sanping mam wyłączony, może zbyt zagmatwanie napisałem, po prostu chciałbym żeby po wybraniu Poly/Create w EditablePoly i kliknięciu w viewporcie nie tworzył nowego vertexa, żeby nie podejmował żadnej akcji, gdy klikam po za vertexem.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności