Napisano 29 Czerwiec 200915 l Witam, mam taki mały problem z maxem 2009, gdy wchodzę w edycję siatki w editable poly i chcę dodać nowego polygona przy pomocy narzędzia create, natrafiam na dość frustrującą rzecz, mianowicie kursor pracuje w dwóch trybach. 1.Gdy znajdujemy się w obszarze istniejącego vertexa i klikniemy, tworzy poly pomiędzy istniejącymi vertexami (tak jak w starszych wersjach maxa), 2.Gdy znajdujemy się po za obszarem istniejącego vertexa i klikniemy, tworzy nam gdzieś w przestrzeni vertex. (w starszych maxach nie robił nic) Wie ktoś gdzie i czy w ogóle można wyłączyć ten 2 tryb, żeby funkcja create pozwalała tylko na tworzenie poly pomiędzy istniejącymi vertexami, bo trzeba bardzo precyzyjnie w vertex ucelować inaczej utworzy nam nowy gdzieś w przestrzeni. Szukałem tej opcji ale nie mogę się doszukać ;/. Pozdrawiam sli.
Napisano 29 Czerwiec 200915 l Autor nie nie sanping mam wyłączony, może zbyt zagmatwanie napisałem, po prostu chciałbym żeby po wybraniu Poly/Create w EditablePoly i kliknięciu w viewporcie nie tworzył nowego vertexa, żeby nie podejmował żadnej akcji, gdy klikam po za vertexem.