vbl_ Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 witam, borykam się z nastepującym problemem: robię animację pojazdu uzywając pluginu madcar. wszystko działa swietnie, ale - jak uzależnić obroty wału napędowego zlinkowanego z nadwoziem od obrotów kół samochodu? próbowałem przez wire parameters bezpośrednio z koła na wał i lipa, linkowałem do koła dummy i do niego obiekt przez wire parameters, ale brak odzewu ze strony obiektu. ma ktoś jakiś pomysł? a może madcar jest bardzo sterylny i niepozwala na wyciąganie informacji o transformacjach swoich obiektów?
pchela1313 Napisano 7 Lipiec 2009 Napisano 7 Lipiec 2009 Hej, możesz spróbować użyć Expose transform. Jako node wybierasz nadwozie samochodu a jako local reference node wybierasz kolo samochodu (pamiętaj, żeby w local reference odznaczyć opcje parent - inaczej ta opcja będzie nie aktywna). Teraz dajesz na wire parameters z wału do Local euler angles (os taka jak os obrotu kola). Zaznaczasz zeby ten expose transform oddziaływał na wał i powinno działać. Daj znać czy Ci się udało. Pozdro
vbl_ Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Napisano 7 Lipiec 2009 dzieki Ci bardzo. Tego wlaśnie potrzebowałem. Działa jak potrzeba. pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi