Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jestem nowym uzytkownikiem 3ds max (zainstalowany 30 min temu) i chcialbym sie nauczyc modelowac itd. ogolnie tworzyc animacje 3d,pomieszczenia itd,lecz jest jeden problem.

Ten program ze tak powiem jest cholernie trudny.

Czy jest ktoś w stanie z was podać mi odpowiednie linki itd do tutoriali dla kompletnie zielonych.Wiem,napewno od groma jest takich tematów,ale wierzcie mi badz nie,ale szukałem,starałem sie ponad 5h i cały czas jakies modelowanie itd bez wytlumaczenia opcji programu,jak co wiecie,cos w stylu tutoriali dla kompletnie zielonych.

Przepraszam jezeli komus zabralem niepotrzebnie te 5 min czasu.

Pozdrawiam,

Wisniadb

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 973
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Nie rozumiem jednego 3ds max masz od pol godziny a od 5 szukasz tutoriali i sie go uczysz ;] Tak nprawde to do nauki polecam google i F1. Materialow do nuki jest bardzo wiele w internecie w roznych jezykach, wiec jesli chcesz sie nauczyc czegos to szukasz wlase tego a npewno cos znajdziesz. Zawsze jeszcze masz te forum tu jest pelno informacji na temat 3ds maxa i jego podstaw. ;] Powodzenia i pozdrawiam

Napisano

Bo wiadomo jezeli zamiarzam cos sciagnac to pierw szukam tutoriali itd pozniej dopiero zaczolem sciagac i czytalem dalej.Niestety nie jestem jednym z tych co lubi sobie posciemniac zeby isc na latwizne.

Co do Maxowego f1 to wchodze w HELP po czym tutorials i niestety nic nie wyskakuje,program tak jakby myslal przez chwile po czym wraca w ten sam stan jak przed kliknieciem.Jakies propozycje ?Moze zle rozumiem pojecie maxowe F1?

Napisano

Jeśli język angielski nie jest ci obcy, a help maxowy ci nie działa (tak jak mi) to zajrzyj tutaj.

http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/item?siteID=123112&id=10175188&linkID=5604642

To też jest dokumentacja ta co w maxie, ale w wersji PDF, jest w niej wyjaśnione absolutnie wszystko (ponad 4000 stron :P). Podałem akurat link do helpa z wersji 9, ale to w zasadzie wszystko jedno.

Natomiast jeśli już musi być po polsku, a chcesz mieć na tacy wyłożone podstawowe informacji oraz zależy ci na poznaniu maxa to zainteresuj się książką 3ds Max Biblia, która jest w zasadzie tym samym co help maxowy tylko napisany w bardziej przystępny, ludzki sposób.

A co do trudności samego programu, to rzeczywiście nie raz klnąłem na jego interfejs, niby kosztuje tyle a jest totalnie nieprzyjazny moim zdaniem, zwłaszcza dla początkjącego. W Autodesku chyba nie mają osoby odpowiedzialnej z ergonomię interfejsu, takiej jak np w Google Inc.

Napisano

Heh no ok dzieki wielkie,postaram sie jutro po pracy przeczytać część tej kilometrowej lektury ;D

W razie czego najwyzej zainwestuje w ksiazke chociaz widze ze ceny tej ksiazki wachają się około 200 zł ;s

Dam znac czy cos rozumiem z tej lektury jutro po 20 jak wroce z pracy ;P

Dzieki,pozdrawiam

Napisano

Widzę że na allegro jest jakaś nówka do wersji 2009 za grubą kasę :o. To sobie można darować z powodzeniem. Ostatnia polska wersje Biblii dla maxa dotyczy wersji 8 i coś widzę, że ciężko dopaść ofertę sprzedaży, nie wiem, nakłąd się wyczerpał czy co... Musiałbyś pogooglować. Ostatnio kosztowała około 130zł.

A jeśli nie, to książka jest dostępna w GoogleBooks, tyle że po angielsku i nie mam pewności czy jest to całość.

http://books.google.pl/books?q=3ds+max+bible&btnG=Wyszukaj+ksi%C4%85%C5%BCki

Z helpa możesz w zasadzie przerobić tylko rozdział o interfejsie a potem robić jakies tutoriale.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.